5 këshilla për kursimin e parave në fluturimin tuaj të ardhshëm

Udhëtimi me aeroplan mund të jetë stresues, por është një nga mënyrat e transportit më të rehatshme dhe më të shpejta. Një gjë të cilën secili pasagjer fluturimi e merr parasysh është shpenzimi i parave

Nëse jeni përpjekur të rezervoni një pushim në muajt e fundit, do të jeni në dijeni për shpenzimet në rritje të rezervimit të një fluturimi dhe udhëtimit me avion. Udhëtimi ajror mund të bëhet edhe më i shtrenjtë gjatë verës kur kërkesat për fluturime rriten. Pra, edhe nëse bëni një udhëtim të shkurtër me avion, mund t’ju lërë me shpenzime të konsiderueshme parash.

Kjo nuk do të thotë që nuk mund të udhëtoni më me avion. Ju mund të përdorni disa këshilla për të kursyer para në udhëtimet ajrore. Disa nga këto këshilla mund të ju drejtoj në më shumë kursime dhe fluturime të lira. Pra, nëse nuk doni të shpenzoni kursimet tuaja herën tjetër që udhëtoni me avion, duhet të keni parasysh këto këshilla, shkruan TheTravelMagazine .

Ilustrim

Zgjidhni kompanitë e duhura

Jo të gjitha kompanitë e fluturimit janë bërë të barabarta. Ju do të merrni tarifa të ndryshme nga kompani të ndryshme. Disa mund të jenë më të lira se të tjerat, ndërsa disa kompani fluturimi ofrojnë zbritje ose oferta speciale për një kohë të kufizuar.

Përpara se të rezervoni një fluturim me kompaninë tuaj të preferuar, hulumtoni dhe kërkoni çmimet e fluturimeve nga kompani të ndryshme dhe zgjidhni ato që kanë zbritje ose ato që shesin biletat më lirë.

Gjithashtu, kontrolloni cilësinë e fluturimit tuaj të zgjedhur. Mos bëni kompromis për cilësinë e udhëtimit tuaj për të kursyer disa para. Sigurohuni që të hulumtoni dhe shikoni komentet për kompaninë që dëshironi të zgjidhni.

Ilustrim

Aplikoni për kompensim në rast vonese dhe anulimi të fluturimit

Duhet të kontrolloni gjithmonë politikat e fluturimit pasi të keni zgjedhur kompaninë për të ditur të drejtat tuaja në rast vonese dhe anulimesh. Shumica e kompanive të fluturimit ofrojnë një lloj kompensimi për vonesat dhe anulimet e fluturimeve në kushte të caktuara.

Shumica e pasagjerëve nuk dinë për të drejtën e tyre për kompensim të vonesës së fluturimit dhe përfitime të tjera. Kur keni një fluturim që është vonuar, mund të merrni deri në 700 dollarë. Ky kompensim është i vlefshëm për shumicën e fluturimeve të BE-së. Megjithatë, ekzistojnë disa kushte për të cilat këto rregulla janë të vlefshme.

Fluturimi duhet të jetë vonuar për më shumë se tre orë. Duhet të ketë ndodhur për faj të kompanisë dhe jo për ndonjë fatkeqësi natyrore. Së bashku me disa rregulla të tjera, duhet të keni mbërritur në aeroport në kohë pa asnjë vonesë.

Kompensimi nuk përfshin pijet freskuese dhe lehtësitë e tjera që ofron linja ajrore. Kompensimi i saktë që merrni do të varet nga faktorë të tillë si kohëzgjatja e vonesës së fluturimit ose në çfarë rrethanash u anulua.

Për shembull, një kompensim i Wizz Air do t’ju japë deri në 600 euro për anulim fluturimi dhe disa raste të tjera. Sigurohuni që të lexoni politikat e plota për të kuptuar më mirë. Mund t’ju kursejë shumë para që mund të shkojnë dëm në vonesa dhe anulime.

Ilustrim

 Zgjidhni datat më pak të kërkuara nga udhëtarët

Ju mund të kurseni sa më shumë para nëse zgjidhni saktë datat dhe orën e fluturimit. Disa orare dhe ditë për fluturime janë të kërkuara shumë, gjë që çon në tarifa të shtrenjta nëse udhëtoni gjatë këtyre kohërave. Mund të kurseni shumë para nëse fluturoni në mes të javës, si të martën ose të mërkurën, në vend të së premtes ose gjatë fundjavës.

Fluturimet herët në mëngjes dhe natën vonë nuk janë gjithashtu shumë të kërkuara dhe nënkuptojnë një mundësi tjetër për të përfituar nga zbritjet e mëdha. Mund të kurseni deri në 50-75% të çmimit origjinal duke qenë fleksibil me datat dhe oraret.

Një përfitim tjetër është posedimi i një karte krediti udhëtimi është se mund të grumbulloni milje. Përderisa përdorni kartën, ju vazhdoni të grumbulloni pikë. Ju mund t’i konvertoni këto pika në fluturime më të lira. Në disa karta, këto pikë nuk skadojnë. Ju mund t’i grumbulloni ato me kalimin e viteve dhe të shijoni fluturime falas.

Ilustrim

Zgjidhni fluturimet jashtë sezonit

Koha e kulmit të vitit kur të gjithë udhëtojnë mund të jetë e mbipopulluar gjersa linjat ajrore rrisin tarifat e tyre për të kufizuar numrin e pasagjerëve. Kur udhëtoni gjatë këtyre kohërave, do të jetë jashtëzakonisht e vështirë të gjeni fluturime të lira. Një shembull është udhëtimi në New York për Vitin e Ri ose udhëtimi gjatë festave të Krishtlindjeve.

Pra, mënyra më e mirë për të kursyer para në këto fluturime është të udhëtoni jashtë sezonit kur nuk ka ngarkesë të madhe pasagjerësh dhe thjesht mund të merrni zbritje të mëdha në bileta.

Të fundit nga rubrika