6 vendet për Birdwatching në Indi

India, foleja e zogjëve

India e njohur ndryshe si parajsa e mbikqyrjes së zogjve, ofron vendet më të përshtatshme të realizimit të këtij hobi. Dimri në përgjithësi është koha më e mirë për bird-watching, pasi shumë vende marrin zogj shtegtarë që tërhiqen nga moti i ngrohtë i klimës subtropikale të Indisë.

Keoladeo Gana Parku Kombëtar, Rajasthan

Ky park kombëtar dikur ishte një rezervë për gjuetinë e rosave. Ka më shumë se 350 specie zogjsh, duke përfshirë një kongregacion të madh të zogjve të mbarështimit rezidentë jo-migrues. Parku është i hapur nga agimi deri në perëndim të diellit gjatë gjithë vitit, edhe pse një e treta e saj është e zhytur gjatë sezonit të monsonit. Brenda parkut, është e mundur të ecësh, të ngasësh biçikleta (rekomandohet), ose të marrësh një cikël rickshaw ose anije (kur niveli i ujit është i lartë).

 

Mangalajodi, Odisha

Vendbanimet e qeta në Mangalajodi janë një destinacion i rëndësishëm fluturues për shpendët ujorë migrues, ku fshatarët qenë gjuetarët e zogjve të ekspertëve. Gjendet në jugperëndim të Bhubaneshwar, në skajin verior të liqenit të Çilika në Odisha. Është gjithmonë i hapur dhe papagesë përveç kostove të barkës.

Binsar Wildlife Sanctuary, Uttarakhand

Sanctuary Binsar Wildlife Sanctuary thuhet të jetë shtëpia e 200 specieve të shpendëve (kafshët janë parë rrallë) dhe ofron disa pamje spektakolare malore. Gjendet rreth 35 kilometra në veri të Almorës, në Uttarakhand. Është vendosur në majë të kodrave Jhandi Dhar dhe është hapur deri në perëndim të diellit.

Vedantangal Bird Sanctuary, Tamil Nadu

Një udhëtim nga ana e lartë nga Chennai , Vedantangal Bird Sanctuary është një nga shenjtorët më të vegjël dhe më të vjetër të këtij lloji në Indi (historia e saj daton nga epoka britanike Raj).

Është një terren që përfshin shpendët ujorë migrues përfshirë lejlekët, pelikanët dhe ibises.

Sanctuary Bird Nalsarovar

Nalsarovar Bird Sanctuary është i përbërë nga Nalsarovar Liqeni dhe luginat përreth. Këtu gjenden rreth 200 lloje të ndryshme të zogjve migrues, duke përfshirë moorhens, spoonbills, pelicans, flamingos më të vogël dhe më të madh, lejlekut, bitterns, vinça, grebes, rosat dhe herons.

Parku Kombëtar Namdapha, Arunachal Prades

Një ndër pikat e biodiversitetit, ajo mbulon një kilometër prej 1985 katrorë dhe ka 500 lloje zogjsh, së bashku me një grup të kafshëve të egra. Ka shtëpi pushimi dhe fushata brenda parkut. Organizohen turne dhe lojëra të ndryshme.

Të fundit nga rubrika