7 arsye pse duhet të studioni Gjuhë Angleze

Barometri i punësimit tregon se një nga ekspertizat primare për punësim është edhe të njohurit dhe përdorimi profesional i gjuhës angleze

Fotografi ilustrim

Një studim i kryer nga Zyra e Karrierës në UNI – Universum International College, e konfirmon se shumica e punëdhënësve e vlerësojnë ekspertizën (njohuritë) në Gjuhën Angleze si kusht paraprak për punësim.

Në vazhdim do njiheni me disa nga benifitet nga të studiuarit Gjuhë Angleze në UNI – Universum International College:

  1. Përdorimi global i Gjuhës Angleze: Gjuha Anglezeështë gjuha e komunikimit global dhe shpesh përdoret në marrëdhëniet ndërkombëtare, biznes, dhe shkencë. Studimi e kësaj gjuhe ju jep aftësinë të komunikoni me njerëz nga kultura të ndryshme dhe të përdorni burimet globale.
  2. Mundësi të punësimit: Pas diplomimit, njohja e mirë e Gjuhës Anglezeju hap rrugë për mundësi të punësimit të shumta në fusha të ndryshme. Puna në kompani ndërkombëtare, mediat, diplomaci, dhe sektorin e turizmit janë disa nga opsionet e mundshme.
  3. Përgatitja për studime të larta: Nëse keni në plan të vazhdoni studimet në nivele të larta, njohja e mirë e Gjuhës Anglezeështë shpesh kërkesë e universiteteve dhe programeve të masteritnë nivel ndërkombëtar.
  4. Krijimi i aftësive të komunikimit: Studimi i Gjuhës Anglezeju ndihmon të zhvilloni aftësi të mira të komunikimit, shkrimi, dhe analizës, që janë të rëndësishme në çdo fushë të jetës.
  5. Eksperiencë ndërkulturore: UNI ofron një mjedis shumëkulturor, ku mund të mësoni dhe ndjeni kulturat e tjera në mënyrë të drejtpërdrejtë.
  6. Shpërndarja e dijes dhe aftësive: Studimi i Gjuhës Anglezeju jep mundësinë për të ndarë dijen dhe aftësitë tuaja me të tjerët, duke marrë pjesë në aktivitete akademike dhe kulturore në UNI.
  7. Përshtatja në një botë të ndryshuar: Në një botë ku teknologjia dhe globalizimi po ndryshojnë mënyrën si jetojmë dhe punojmë, njohja e Gjuhës Angleze është e rëndësishme për të qëndruar të përditësuar me zhvillimet e fundit. Në përfundim, studimi i Gjuhës Angleze në UNI është një zgjedhje e shkëlqyer për ata që duan të zhvillojnë një karrierë ndërkombëtare, të përmirësojnë aftësitë e tyre të komunikimit, dhe të pasurohen nga një mjedis shumëkulturor. Ky artikull mund të ndihmojë të tjerët të kuptojnë rëndësinë e këtij studimi në këtë institucion të arsimit të lartë.

Pajisu me diplomë të njohur nderkombëtarisht, nga UNI – Universum International College i cili menaxhohet nga Arizona State University.

Për më shumë informata rreth programit kontakto +38344144062, [email protected] ose ndiqni UNI në facebook dhe instagram.

Të fundit nga rubrika