80 të rrezikshmit e burgjeve të Kosovës, përherë nën masa të rrepta sigurie

80 persona të kategorizuar me rrezikshmëri të lartë gjenden brenda burgjeve të Kosovës. Shumica prej tyre gjenden në atë të Sigurisë së Lartë teksa ka edhe në qendra të tjera. Shëtitja, të ushqyerit dhe gjithçka tjetër që lidhet me ta, bëhet nën masa të rrepta të sigurisë

Burgu i Sigurisë së Lartë në Dyz të Podujevës.

Janë një grup që përbëjnë vetëm 5 % të një grupi personash prej 1700.

Bëhet fjalë për 80 persona që janë në burgje e qendra paraburgimi, e që janë të kategorizuar si persona me rrezikshmëri të lartë.

Për disa prej tyre verdikti është dhënë e tashmë janë në vuajtje të dënimit, por ka edhe të tillë që janë akoma në paraburgim.

Por pjesa dërrmuese e më të rrezikshmëve ndodhen aty ku siguria është më e lartë, në burgun që aktualisht për drejtor ka Xhevdet Maqastenën.

“Në Burgun e Sigurisë së Lartë vendosen dy kategori, të dënuarit dhe të parabugusurit të cilët paraqesin rrezikshmëri shumë të lartë, dhe rrezikshmëri të lartë
Natyrisht që pjesa dërrmuese e personave që paraqesin rrezikshmëri të lartë, vendosen në Burgun e Sigurisë së Lartë“, ka thënë Xhevdet Maqastena – Drejtor i Burgut të Sigurisë së Lartë.

Ata që akuzohen për veprën e njejtë asesi nuk takohen, ushqehen a shëtisin bashkë, por të rrezikshmit në shëtitore edhe mund të takohen me të dënuar të tjerë, për cka nganjëherë tensioni është i pashmangshëm, vecse stafi korrektues është gjithmonë aty.

“Nuk është shumë e lehtë por stafi bën një punë të përditshme, permanente në drejtim të menaxhimit, të kësaj kategorie, stafi ështqë professional bën punë të jashtzakonshme, në kuptimin e menaxhimit, natyrisht duke përdorur metodat e punës, për të cilat janë të trajnuar”, vijon ai.

Përderisa aktual prej 80 personash të kategorizuar me rrezikshmëri të lartë, sipas ish-drejtorit të SHKK-së, Sokol Zogaj, nuk është edhe shumë i madh, ai thekson se e rëndësishme është që janë shmangur situata të rënda.

“Nuk është edhe aq i madh ne kemi pasë edhe më shumë në Burgun e Sigurisë së lartë dhe Burgjet e tjera, është me rëndësi që vend për ta kemi. Deri sot nuk kemi pasë skandale aq të mëdha, sa me i veçu. Sidomos me të paraburgosurit duhet me punu ma shumë mos me ardheë te një konflikt mes të burgosurëve sepse problemi I madh është mes tyre, jo mes të burgosurve dhe stafit”, ka deklaruar Sokol Zogaj – Ish drejtor i SHKK-së.

Përndryshe pikërisht për një përplasje mes të burgosurish është raportuar pas vrasjes së Liridona Ademajt, ku katër të dyshuarit ishin vendosur në Burgun e Sigurisë së Lartë.

Pas raportimeve, Shërbimi Korrektues kishin njoftuar se konflikti është parandaluar dhe tashmë të dyshuarit ishin shpërndarë në 4 qendra të ndryshme.

Shija e redaktorit

Përparësitë e Kosovës si shtet i asocuar në Asamblenë Parlamentare...

Një hap afër anëtarësimit në NATO, kështu së paku po konsiderohet nga politikanët të jetë afruar Kosova, tash që e morri statusin si vend...

Osmani në takim me kryesuesit e KGJK-së dhe KPK-së: Urgjent...

Presidentja Vjosa Osmani priti në takim kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës dhe kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës. Ajo ka pritur në takime...

Dita e Presidentit, Osmani me familjen e saj e shënon...

24 maji është Dita e Presidentit. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se kjo ditë është vendosur nga presidenti historik, Ibrahim Rugova. Osmani ka thënë...

Të fundit nga rubrika