ATK për periudhën janar-mars rrit të hyrat tatimore për 12.2%

ATK për periudhën janar-mars 2024 krahasuar me vitin paraprak ka rritur të hyrat tatimore për 12.2% përkatësisht 25.8 milion më shumë

Administrata Tatimore e Kosovës

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar se është rritur numri i të hyrave tatimore në 25.8 milionë euro, kurse institucioni kryesor për mbushjen e arkës së shtetit vazhdon të performojë në mënyrë të shkëlqyer në drejtim të rritjes së mbledhjes së të hyrave tatimore.

“Profesionalizmi, implementimi i legjislacionit tatimor, llogaridhënia, rritja e shërbimeve digjitale, partneriteti me qytetar në raportimin e rasteve korruptive, janë disa nga faktorët të cilët kanë ndikuar në rritjen e trendit të të hyrave tatimore dhe uljen e statistikave të evazionit fiskal”, thuhet nga ATK në postimin në Facebook.

Mbledhja e të hyrave për periudhën janar-mars 2024, kap shifrat prej 236.2 milionë euro, dhe në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, kemi rritje për 25.8 milionë euro apo 12.2%.

Si përfundim, ATK falënderon të gjithë tatimpaguesit, të cilët i kryejnë saktë dhe me kohë obligimet tatimore!

Shija e redaktorit

Përparësitë e Kosovës si shtet i asocuar në Asamblenë Parlamentare...

Një hap afër anëtarësimit në NATO, kështu së paku po konsiderohet nga politikanët të jetë afruar Kosova, tash që e morri statusin si vend...

Osmani në takim me kryesuesit e KGJK-së dhe KPK-së: Urgjent...

Presidentja Vjosa Osmani priti në takim kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës dhe kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës. Ajo ka pritur në takime...

Dita e Presidentit, Osmani me familjen e saj e shënon...

24 maji është Dita e Presidentit. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se kjo ditë është vendosur nga presidenti historik, Ibrahim Rugova. Osmani ka thënë...

Të fundit nga rubrika