Banka Botërore: Kostoja e dërgimit të remitancave Gjermani- Kosovë një ndër më të lirë

Kosova renditet në vendet me remitancë më pak të shtrenjta, ndërsa Azia Sub-Saharian është vendi i parë me remitancë të shtrenjtë dhe pas saj, në vendin e dytë janë Evropa dhe Azia Qendrore

Banka Botërore në Kosovë e ka publikuar një raport të këtij institucioni që tregon se dërgimi i remitancave nga Gjermania në Kosovë është ndër pesë korridoret më pak të shtrenjta në Evropë dhe në Azinë Qendrore.

“Dërgimi i remitancave nga Gjermania në Kosovë është ndër pesë korridoret më pak të shtrenjta në rajonin e Evropës dhe Azisë Qendrore, sipas raportit të fundit të Bankës Botërore për Migracionin dhe Zhvillimin”, thuhet në postimin e Bankës Botërore në Facebook.

Afrika Sub-Sahariane është në vendin e parë si rajoni më i shtrenjtë për dërgimin e remitancave e pas saj është Evropa dhe Azia Qendrore.

“Mirëpo, Evropa dhe Azia Qendrore tani qëndron si rajoni i dytë më i shtrenjtë për dërgimin e remitancave pas Afrikës Sub-Sahariane”.

“Kostoja më e lartë për dërgimin e remitancave është nga Turqia në Bullgari, ndërsa kostoja më e ulët për dërgimin e remitancave është nga Gjermania në Ukrainë. Flukset e remitancave në Evropë dhe Azinë Qendrore vlerësohet të jenë rritur me 10.3% në 72 miliardë dollarë në vitin 2022”.

Sipas raportit të BB-së, flukset e remitancave në Evropë dhe Azinë Qendrore vlerësohet të jenë rritur me 10.3% në 72 miliardë dollarë në vitin 2022.

 

Shija e redaktorit

FSK publikon momentin kur shpëtohet vajza 2 vjeçare në Turqi...

Ekipi i Forcave të Sigurisë së Kosovës (FSK), i cili është dërguar në Turqi për ndihmë pas tërmetit, e ka shpëtuar një vajzë dyvjeçare. Ata...

Skuadra e dytë në operacionin e kërkim-shpëtimit nga Shqipëria mbërrin...

Skuadra e dytë e Shqipërisë në operacionin e kërkim-shpëtimit në zonat e prekura nga tërmeti, tashmë ka arritur në Turqi. Kështu ka njoftuar kryeministri i...

Grupi parlamentar i SPD-së miraton në Bundestag letërqëndrimin për anëtarësimin...

Deputeti gjermano-kroat, Josip Juratoviq, nga Grupi parlamentar i SPD-së së Bundestagut gjerman, ka njoftuar se më 7 shkurt është miratuar dokumenti në mbështetje të...

Më të lexuarat

Kush është Dibran Hoxha, i dënuar 16 herë për vepra...

Pronari i lokalit “Kobra City”, Dibran Hoxha, i cili është i dyshuari kryesor për vrasjen e 31- vjeçarit nga Kukësi i Shqipërisë, është emër...

Hapet aplikimi për shtesa për fëmijët e lindur nga viti...

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka njoftuar qytetarët të shtunën, për hapjen e aplikimit për fëmijët e lindur nga 1 janari i vitit...

Sa është e rrezikuar Kosova nga tërmetet, çfarë cilësie kanë...

Tërmete si ky i fundit në Turqi me fuqi 7.8 shkallë të Rihterit, sipas ekspertëve duhet të jenë mësim edhe për Kosovën. Shemsi Mustafa, udhëheqës...

Të fundit nga rubrika