Banka Botërore ndihmon Ukrainën me 1.5 miliardë dollarë

Banka Botërore ka dhuruar fond shtesë prej 1.5 milardë dollarësh për Ukrainën. Kjo ndihmë konsiderohet si pako mbështeëse prej më shumë se 4 miliardë dollarë

Banka Botërore

Gjatë luftës në Ukrainë shumë shtete i dolën në ndihmë financiare dhe në municion.

Së fundi, Banka Botërore ka aprovuar një financim shtesë për Ukrainën, në vlerë prej 1.5 miliardë dollarë.

Ndihma 1.5 miliardë dollarësh për Ukrainën është pjesë e pakos mbështetëse prej më shumë se 4 miliardë dollarëve.

Kjo pako mbështetëse do ta ndihmonte qeverinë të shpërndajë pagat e punonjësve në institucionet e këtij vendi.

Si garantues për këtë raund të fundit të financimit janë Britania e Madhe, Holanda, Lituania dhe Letonia.

Që prej fillimit të luftës, Ukrainës i janë ofruar më shumë se 4 miliardë dollarësh.

 

Shija e redaktorit

Bujar Osmani, kandidat i BDI-së për president në Maqedoninë e...

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka bërë të ditur se Bujar Osmani do të jetë kandidati i partisë së tij në...

Komandanti i Gardës së Ajova-s bashkë me gjenerallejtënant Jashari shohin...

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, së bashku me komandantin e Gardës së Ajova-s, gjeneral major Stephen E. Osborn,...

Kreshnikët e Shalës së Bajgorës

Ulërima e 300 spartanëve dhe mbretit Lenoidhas, i trimërohet e me cinizëm i buzëqesh vdekjes, tash e 2500 vjet. Shaljanët, mund të kenë dëgjuar për...

Të fundit nga rubrika