BSPK kërkon nga 100 euro për çdo muaj deri sa të miratohet ligji i pagave

Bashkimi Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), ka kërkuar nga 100 euro në muaj deri sa Qeveria e Kosovës ta miratoj ligjin e pagave. Përmes një njlftimi BSPK-ja bënë të ditur se së shpejti do të kenë takim me kryeministrin Albin Kurti, për t’i diskutuar kërkesat e tyre

Atdhe Hykolli, kryetar i BSPK-së

Nga 100 euro në muaj, deri sa të miratohet ligji i pagave, ka kërkuar Bashkimi Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) nga Qeveria e Kosovës.

njoftimin e tyre thuhet se ata kërkojnë fillimin e zbatimit të ligjit për sigurimin shëndetësor, plotësim-ndryshimin e ligjit për skemat pensionale të financuara nga shteti e kështu me radhë.

Në takimin e kryesisë së BSPK-së, që është mbajtur të mërkurën, janë diskutuar ngjarjet që kanë ndodhur pas protestës së 8 prillit, me anë të së cilës kishin kërkuar miratimin e ligjit të pagave.

“U bisedua për kërkesat tashmë të njohura e të paraqitura edhe në protestën e 8 prillit 2022 për vazhdimin e pagesës prej 100€ për çdo muaj deri sa të fillojë zbatimi i Ligjit të Pagave në të cilin ligj kërkohet të merren parasysh propozimet e Federatave Sindikale anëtare të BSPK-së, Fillimi i zbatimit të Ligji për Sigurimin Shëndetësor”, thuhet në njoftim.

Protesta e BSPK-së

Tutje, BSPK-ja, ka njoftuar se ka filluar dialogu me kryeministrin Albin Kurti, dhe se sipas tyre takimi i radhës do të thirret së shpejti për të tentuar të arrihet një marrëveshje.

“Në takimin e radhës i cili pritet që së shpejti të thirret nga Kryeministri, mori vendim që të i jepet mundësi dialogut duke tentuar që të arrihet marrëveshje me dialog duke prolonguar veprimeve sindikale deri në takimin e ardhshëm të Kryesisë Ekzekutive të BSPK që do të mbahet me datën 28 prill 2022 “, thuhet në njoftim.

Në protestën e 8 prillit, BSPK-ja i kishte parashtruar Qeverisë këto kërkesa:

  1. Rritja e pagave për 100 euro për të gjithë të punësuarit që marrin paga nga buxheti i Kosovës deri sa të përmbushen kërkesat e mëposhtme.
  2. Miratimi i Ligjit të Pagave.
  3. Rritja e rrogës minimale
  4. Fillimi i zbatimit të Ligjit për Sigurimin Shëndetësor
  5. Plotësim-ndryshimi i Ligjit për Skemat Pensionale
  6. Të ndryshohet neni në Ligjin e Sigurisë Pensionale të vitit 1983, sipas të cilit, kërkohet që të ketë 15 vjet kontribut në skemat pensionale para datës 01.01.1999.
Protesta e BSPK-së

Shija e redaktorit

INTERVISTË me Marin Memën: Kemi nevojë të duam më shumë...

Cilki i dokumentarëve, 'Gjurmë Shqiptare' me autorin Marin Mema, në Top Channel Albania përfshin një audiencë të të gjitha moshave. Në 'Gjurmë Shqiptare' trajtohen tema...

Këngët për nder të gjeniut Andy Warhol

Data e 6-gushtit shënon lindjen e një pop artisti si Andrew Warhol, arti i tij i  mrekullueshëm dhe idetë revolucionare të Warhol ishin padyshim...

“Film n’park”, tradita që i rikthehet Prishtinës

Në zemrën e gjelbërt të kryeqytetit, në mesin e dritave, miqve dhe muzikës, është vendi ku “Film n’park” shënon një rikthim pas kufizimeve nga...

Më të lexuarat

Pasi u qëllua me armë, vdes ish-kryeministri japonez, Shinzo Abe

Ish-kryeministri japonez, Shinzo Abe, ka vdekur pasi është qëlluar me armë të premten, përgjatë fushatës për zgjedhjet parlamentare. Abe, 67-vjeçar, i cili njëherësh mbetet kryeministri...

Të shtëna me armë në Cetinë, më shumë se dhjetë...

Të premten e 12 gushtit në Cetinë të Malit të Zi, një 34-vjeçar ka qëlluar me armë në drejtim të disa personave dhe më...

As për 35 vjet qytetarët me rrogë mesatare nuk mund...

Paga mestare në Kosovë sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) është 380 euro në sektorin privat, ndërsa ajo e sektorit publik është më...

Të fundit nga rubrika