BSPK: Mirëpresim vazhdimin e shtesës 50 euro për punëtorët e sektorit publikë

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, e ka mirëpritur vendimin e fundit të Qeverisë së Kosovës, për t’i vazhduar shtesat për punëtorët e sektorit publikë

BSPK

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, e ka mirëpritur vendimin e Qeverisë së Kosovës, të marrë në mbledhjen e fundit për vazhdimin e shtesës prej 50 eurove për punëtorët e sektorit publikë si dhe shtesën prej 60 eurove për të punësuarit në Sektorin e Shëndetësisë.

Në njoftimin e tyre, BSPK ka thënë se kjo ka qenë kërkesë e vazhdueshme e tyre.

“BSPK vazhdueshëm e edhe në takimin e fundit me Partnerin Social – Qeverinë pat kërkuar dhe diskutuar për përkrahjen e duhur parimore të Sektorit Publik duke ua dhënë rolin e duhur dhe meritor të punësuarve në Sektorin Publik, e sidomos për vazhdimin e shtesës për përballje me inflacionin edhe në 2023-ën, dhe për përmbylljen si duhet të Ligjit të pagave për sektorin publik me një koeficient vlera monetare e të cilit e vlerëson punën dhe djersën e punëtorit, e po ashtu edhe për nënshkrimin e Marrëveshjes së Përgjithshme Kolektive të Sektorit Publik”, thuhet në njoftim.

BSPK shpreson që Qeveria e Kosovës, t’i përmbushë edhe zotimet e tjera ndaj punëtorëve të sektorit publikë, në mënyrë që të krijohet një mjedis i mirë me mirëqenie si duhet ekonomike e sociale.

Shija e redaktorit

Albina Kelmendi dhe familja do të performojnë në natën e...

Shqipëria e cila këtë vit prezantohet nga Albina Kelmendi me familje me këngën “Duje”, do të performojnë në natën e dytë gjysmëfinale, më 11...

Komuna e Prishtinës publikon çmimet e reja për trafikun urban

Komuna e Prishtinës në kuadër të Marrëveshjes së Kredisë mes Trafiku Urban Prishtinë dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh), me qëllim të...

Libraria “Dukagjini” fiton çmimin FIDES 2022 për kontributin korporativ

Libraria "Dukagjini" ka marrë të mërkurën e 18 janarit çmimin FIDES 2022 për kontribut korporativ. Ky çmim librarisë "Dukagjini", ju dha për kontributin e vazhdushëm...

Më të lexuarat

Në Kuvendin e Serbisë kërkohet mbyllja e kufijve për kosovarët që...

Slavisha Ristiq, anëtari i Komisionit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka kërkuar që të mos u lejohet hyrja në Serbi, kosovarëve që...

WhatsApp lëshon përditësimin e ri  për t’i lejuar njerëzit të...

WhatsApp ka lansuar një përditësim të madh të ri për t'i lejuar njerëzit të bisedojnë edhe në mes të mbylljeve të internetit. WhatsApp ka lansuar...

IKD: Shteti ka dështuar në rastin “Kobra”

Instituti i Kosovës për Drejtësi ka thënë se rasti “Kobra” paraqet një shembull të dështimit të sistemit të drejtësisë, i cili, sipas tyre, ka...

Të fundit nga rubrika