BSPK: Të enjten do të ketë grevë njëorëshe në institucionet publike

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), ka paralajmëruar grevë njëorëshe për ditën e enjte. Nëse nuk merren parasysh kërkesat e tyre, më 20 maj grevës të së enjtes do t’i paraprijë një grevë gjithëpërfshirëse

Atdhe Hykolli, kryetar i BSPK-së

Grevë njëorëshe do të ketë të enjten në të gjitha institucionet publike. Kështu ka paralajmëruar Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK).

Në njoftimin e tyre thuhet se ky veprim po bëhet pa dëshirën e tyre, por që, janë të detyruar  si pasojë e mospërfilljes së kërkesave  nga ana e ekzekutivit.

BSPK-ja pret që të ketë dialog të mirëfilltë me institucionet qeverisëse të vendit, në mënyrë që të përmbushen kërkesat e sindikalistëve.

“Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës nuk do dhe nuk dëshiron që mjetin e fundit të pakënaqësisë sindikaliste – Grevën ta përdorë kurdo dhe të parën, po kur zëri i arsyes nuk hap rrugën e duhur në të mirë të veprimeve të duhura që do të krijonin parakushtet dhe kushtet e duhura të qetësisë dhe të mirëqenies shoqërore-ekonomike atëherë nuk i mbetet tjetër veçse hyrja në Grevë”, thuhet në njoftimin e tyre.

Tutje në njoftimin e tyre thuhet se organizatorët e grevës do të përkujdesen që, edhe pse në grevë, shërbimet parësore të mos u mungojnë qytetarëve.

BSPK-ja ka njoftuar se, nëse nuk përmbushen kërkesat e kërkuara nga ta, më 20 maj do të ketë grevë gjithëpërfshirëse.

Kërkesat e BSPK-së, janë:

  1. Rritja e pagave për 100 euro për të gjithë të punësuarit që marrin paga nga buxheti i Kosovës deri sa të përmbushen kërkesat e mëposhtme.
  2. Miratimi i Ligjit të Pagave.
  3. Rritja e rrogës minimale
  4. Fillimi i zbatimit të Ligjit për Sigurimin Shëndetësor
  5. Plotësim-ndryshimi i Ligjit për Skemat Pensionale
  6. Të ndryshohet neni në Ligjin e Sigurisë Pensionale të vitit 1983, sipas të cilit, kërkohet që të ketë 15 vjet kontribut në skemat pensionale para datës 01.01.1999.
BSPK

Shija e redaktorit

Intervistë | Rrëfimi i gazetarit Martin Çuni që u torturua...

Ishin vitet e regjimit serb në Kosovë, ato që rëndonin shpatullat e çdo shqiptari që vetëm kërkonte të jetonte i lirë në vendin e...

Forbes publikon renditjen e grave më të fuqishme në botë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, është shpallur gruaja më e fuqishme në botë për të dytin vit radhazi në renditjen vjetore...

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Të fundit nga rubrika