Buleshkaj: Liburn Aliu ka kërkuar që të hetohet marrëveshja e bashkëpunimit me kolegjin UBT

Liburn Aliu ka kërkuar shqyrtimin e marrëveshjes me kolegjin privat UBT, nga AKK-ja

Drejtori i Agjensisë kundër Korrupsionit të Kosovës, Yll Buleshkaj, ka thënë për RTV Dukagjinin se Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, ka kërkuar që marrëveshja e bashkëpunimit me kolegjin privat UBT, të hetohet.

Pranimi i kësaj kërkese është bërë mëngjesin e së enjtes, nga Aliu, ashtu që AKK-ja të jap një vërtetim që do tregoj se nënshkrimi i një marrëveshje të tillë, bie në kundërshtim me ligjin për konflikt te interesit apo jo.

Një kërkesë e tillë ka afat ligjor shqyrtimi 45 ditë.

Ministri Aliu flet për mosnënshkrimin e marrëveshjes me UP-në

Ndërkaq, i ftuar në emisionin “Five”, Buleshkaj ka thënë që raportet mbi deklarimin e pasurisë planifikohen të jenë të qasshme për publikun nga fundi i muajit qershor. Përqindja e numrit të zyrtarëve që nuk kanë deklaruar pasurinë këtë vit është përgjysmuar.

 

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika