Çështja e veteranëve/ Demaliaj: Përgjegjësia është individuale për secilin veteran

Procesi me veteranët e “rrejshëm” është bërë temë pasi që Gjykata e Apelit ka vendosur që të rikthehet në rigjykim

Shkumbin Demaliaj

Ish-anëtari i komisionit qeveritar për veteranët, Shkumbin Demaliaj, ka treguar proceduarat se si dhe çfarë është dashur të veprohet për me fitua statusin e veteranit.

Ai ka thënë se është dashur që të nënshkruhet nga zinxhiri komandues i cili ka qenë i radhitur nga “Komandati i skuadrës së togës, i batalionit, i brigadës dhe deri tek komanda e zonës”.

Ish-anëtari i komisionit tutje ka thënë se, aplikimi kishte qenë individual edhe është përgjegjësi e secili preson që ka mbushur aplikacion, sepse në fund të secilit aplikacionin  ka shkruar “përgjegjësia penale juridikë për të dhëna të rrejshëm është vepër penal edhe është e ndëshkueshme”.

Prandaj, “çdo person i cili ka aplikuar për njërin nga statuset ka marrë përgjegjësi individuale”.

“Nëse ka veteran fals, le të gjejnë por, askush mos të luaj me atë të vërtetin”, ka thënë Demalija, në emisioni Debat PlusRTV Dukagjini.

Demalija ka pyetur se a mundet të ngritet një proces gjyqësor nga një gjykatë ku as prokuroi as mbajtësi i proces verbalit nuk kanë nënshkruar atë?.

Shija e redaktorit

Dita e Presidentit, Osmani me familjen e saj e shënon...

24 maji është Dita e Presidentit. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se kjo ditë është vendosur nga presidenti historik, Ibrahim Rugova. Osmani ka thënë...

“Në burgun e Dubravës kemi fjetur në qiell të hapur...

Ndonëse këmba e ushtarëve të NATO-s ende nuk kishte shkelur në Kosovë, vëzhguesit e tyre nga ajri e toka po mblidhnin informacione për terrorin...

“Dukagjini” dhe “Pearson Education” rrisin standardet në arsim, organizojnë trajnim...

Shtëpia botuese “Dukagjini”, në bashkëpunim me “Pearson Education”, organizojnë trajnimin njëditor të titulluar “Breathing New Life Into Our Lessons” për mësimdhënësit/et e gjuhës angleze....

Të fundit nga rubrika