Comodita vazhdon rritjen në Amerikë, gushti mbi 30% më i fortë se i kaluari

Një ndër brendet më të njohura nga Kosova ka vazhduar me sukses afarizmin përtej Atlantikut

Një ndër brendet më të njohura nga Kosova ka vazhduar me sukses afarizmin përtej Atlantikut.

Muaji i kaluar ka shënuar rritje të theksuar të eksportit të dyshkekëve të Comoditas në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

30.17 për qind është rritja e gushtit e dyshekëve “Made in Kosova” të prodhuara në Gjakovë, krahasuar me gushtin e vitit 2022.

“Puna me përkushtim dhe cilësia e prodhimeve tona ka bërë që të vazhdojmë të kemi rritjen prej mbi 30 për qind nga gushti i vitit të kaluar deri te gushti i këtij viti. Amerikanët si duket po ndahen shumë të kënaqur me dyshekët e Comoditas dhe po vazhdojnë gjithnjë e më tepër t’i kërkojnë ato në tregun amerikan”, shprehet Granita Bunari, drejtoreshë operative në Comodita Home.

Produktet e Comoditas ka kohë që janë renditur në mesin e 5 produkteve më të shitura në kategorinë e tyre.

Kompanitë dhe zingjirët me të njohur amerikanë të shitjes si Amazon, Walmart, Wayfair, Overstock, Home Depot, Costco, Target e të tjera janë në mesin e bashkëpunëtorëve ku plasohen prodhimet e Comodita Home.

Në shumë nga dyqanet online të këtyre kompanive, dyshekët kosovarë renditen edhe në kategorinë “bestseller”.

Ky sukses, patjetër se nuk do të ishte i mundur nëse Comodita nuk do t’i kushtonte rëndësi të veçantë cilësisë, duke siguruar një numër të madh certifikimesh bdërkombëtare për cilësinë e produkteve si Certipur, OEKO-TEX, BSCI, SMETA, dhe Iso standardet.

Përveç tregut amerikan, gjatë këtij viti Comodita ka plasuar prodhimet e veta edhe në shtete të ndryshme evropiane, siç janë Gjermania, Austria, Holanda, Danimarka, Suedia, Greqia, Kroacia, si dhe vendet e rajonit Shqipëri, Mal i Zi dhe Maqedoni e Veriut.

Comodita vazhdon të jetë prodhuesi më i madh i dyshekëve dhe shpuzës në Evropë. Po ashtu, kjo kompani kosovare është edhe eksportuesi më i madh i përgjithshëm në vend.

Gjatë një viti, Comodita eksporton mbi 2 milionë dyshekë, duke e pozicionuar këtu vulën “Made in Kosova” karshi prodhimeve më të mira botërore.

Të fundit nga rubrika