Disa këshilla për të qenë njeriu më pozitiv

Për pozitivitet kemi nevojë të gjithë, në mënyrë që të jemi të lumtur e për ta bërë këtë botën tonë një vend më të mirë. Të jemi pozitivë na e bën më të lehtë jetën dhe na lejon të jetojmë më mirë. Lexoni më poshtë këshillat tona për të qenë më pozitivë

Lumturia nuk është një temë që ngrihet mjaftueshëm në punë.

Shumë kompani dhe liderë kanë ndjenjan se nuk është profesionale të flasim për “lumturinë”.

Ne duhet ta ndryshojmë atë!

Studime të kenë vërtetuar se mirëqenia dhe emocionet pozitive kanë një ndikim të madh tek ne në punë.

Ne jemi më kreativë, të punës, produktivë, të motivuar, të hapur ndaj atyre që janë të reja si dhe më shumë gjasa për të qëndruar më gjatë në kompanitë tona – lista vazhdon!

Nëse praktikojmë mjaftueshëm, ne mund ta stërvitim trurin tonë për të parën pozitivet para negative. Duke u bërë ndërgjegjshëm për lumturinë tonë, nuk mund të kemi më frikë për të rritur ato ndjenja pozitive.

Në festimin e Javës Ndërkombëtare të Lumturisë në Punë (19-25 shtator), ne i kërkuam ekspertet e lumturisë në punë dhe themelues të Happitude në punë në Zvicër, Aurelie Litynski të ndajë 10 mënyra të thjeshta për të rritur lumturinë tuaj në punë dhe atje. të kolegëve tuaj.

1. Reflektoni për atë që ju keni për të qenë “thjesht” pak më i lumtur

Lumturia juaj është krijimi juaj. Ju duhet të njihni nxitësit tuaj të lumturisë në punë. Merrni kohë t’i bërë vetes disa pyetje introspektive:

 1. çfarë më motivon në punë?
 2. më bën vërtet të lumtur në çfarë kohe?
 3. Po bëja herën e fundit që është vërtet i lumtur në punë?

Pasi t’i kuptoni këto gjëra, do të dini se çfarë duhet të bëni për të lumturinë tuaj.
Nëse nuk jeni të sigurt se si të filloni, TEDx Talk me 100 mijë shikime të Aurelie-s, ku ajo tregon të gjitha gjasat për të parë veten të lumtur në punë: “Si të jesh vërtet i lumtur në punë” .

 1. Tregoni më shumë mirënjohje në punë

Shprehja e mirënjohjes në punë të mirën e lumturinë, rritja e juaj dhe vetëvlerësimi.

Është e rëndësishme të kaloni pak kohë duke menduar për atë që keni dhe për çfarë lloji – çështje jeni e vogla që i merrni si të mirënjohës.

një listë të të gjithave për të cilat jeni mirënjohës në punë, hapni një ditar të mirënjohjeje dhe ndani me kolegët tuaj për çfarë jeni mirënjohës.

 1. Përhapni lumturinë – emocionet janë ngjitëse!

Rrethojeni veten me njerëz pozitivë dhe të gjallë që të frymëzojnë më të lumtur.

Kjo do të thotë të buzëqeshni më shumë me kolegët tuaj, të kaloni pushimin e kafesë me shokun tuaj të preferuar të ekipit, të organizoni një takim surprizë për ekipin tuaj ose të jepni më shumë reagime pozitive.

Të gjithë kemi marrë një energjizues pozitiv rreth nesh: këta njerëz që hyjnë në një dhomë dhe e bëjnë atë të shkëlqejë.

Të gjithë energjinë, entuazmuar, frymëzuar dhe të lidhur.

Mundohuni të jeni një energjik pozitiv dhe të frymëzoni të lëvizni që t’ju ndjekin në udhëtimin tuaj të lumturisë.

Por ju lutem mos më keqkuptoni: qëllimi nuk është i falsifikoni pozitivitetin, por jeni autentik në lidhjen tuaj.

 1. Filloni një takim me pozitivitet

A e dini se fillimi i një takimi me pozitivitet do ta bëjë takimin tuaj më produktiv?

Pjesëmarrësit do të ndjejnë emocione pozitive dhe do të jenë më kreativë, më të motivuar dhe të angazhuar.

Këtu janë disa ide për të nisur takimin tuaj javor: organizoni një akullthyes, filloni me një raund njohjeje, festoni fitore të vogla ose luani një lojë të shpejtë.

5.Tregoni vlerësimin tuaj dhe dërgojini inkurajimin tuaj dikujt që ka nevojë për të

Fjalët e thjeshta mund të bëjnë një ndryshim të madh. Lërini kolegët tuaj të kuptojnë se i vlerësoni duke i falënderuar dhe duke njohur kontributin e tyre. Mund të thuash:

 1. “Faleminderit për punën tuaj të palodhur.”
 2. “Unë vërtet e vlerësoj kontributin tuaj.”
 3. “Ju dolët mirë sot.”
 4. “Unë e vlerësova ndihmën tuaj gjatë takimit.”

Nëse shihni se dikush po lufton ose po përballet me një detyrë të vështirë, jepni disa fjalë inkurajuese si:

 • “Ti mund ta besh!”
 • “Unë besoj në ju!”
 • “Do të jesh i mrekullueshëm!”
 • “Do ta tundni!”

6.Festoni fitoret tuaja të rregullta

Kërkojuni kolegëve tuaj të ndajnë fitoret e tyre të fundit dhe të krijojnë një ‘mur suksesi’ për t’i postuar ato.

Këto suksese mund të jenë të mëdha ose të vogla, por inkurajojini ata ta mbajnë atë të thjeshtë.

Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë ekipin tuaj të kuptojë se sa gjëra të mahnitshme keni arritur në të vërtetë, edhe nëse nuk e keni menduar vërtet kohët e fundit.

 1. Pyesni veten: Cila është e vetmja gjë që mezi pres në punë tani?

Është një pyetje e fuqishme për ta nisur ditën ose javën tuaj me pozitivitet. Mund të jetë që ju po prisni me padurim:

 • një takim me ekipin tuaj
 • një takim specifik
 • një bisedë kafeje 1:1 me kolegun tuaj të preferuar
 • fundi i një projekti

Duke e shprehur me zë të lartë dhe me të tjerët, mund ta shijoni edhe më shumë kur të ndodhë.

 1. Kërkojuni kolegëve tuaj të ndajnë momentin e tyre kryesor të javës

Provoni këtë me kolegët tuaj në takime dhe bëjeni vetë në fund të ditës.

Mund t’ju ndihmojë të reduktoni paragjykimet tuaja ndaj negativitetit dhe të mbani mend të gjitha gjërat e vogla që ju kanë bërë të ndiheni mirë sot ose këtë javë.

Ne kemi një tendencë për të kujtuar më shumë përvoja negative sesa ato pozitive, prandaj duhet të hakojmë trurin tonë për të kujtuar gjërat pozitive që ndodhin.

Është një pyetje e mrekullueshme për të bërë në takimet e ekipit në fund të javës.

 1. Kujdesuni për lumturinë tuaj në punë

Lumturia është një aftësi që të gjithë mund ta mësojmë dhe ka gjithmonë potencial për të punuar mbi të.

Të gjithë ne mund të bëjmë diçka për të përmirësuar lumturinë tonë dhe për të përmirësuar vendin tonë të punës. Si çdo aftësi tjetër, ju duhet ta praktikoni për ta ruajtur atë.

Sigurohuni që të punoni për lumturinë tuaj. Bëni gjëra që ju bëjnë të lumtur, bëni vetes pyetjet e duhura, rrethohuni me njerëz që ju bëjnë të ndiheni mirë. Merrni masa për të përmirësuar lumturinë tuaj nëse keni nevojë.

 1. Përhapni ndërgjegjësimin për Lumturinë në Punë brenda ekipit tuaj

Kompanitë duhet të krijojnë një mjedis të sigurt ku lumturia e punonjësve është pjesë e kulturës së kompanisë dhe jo vetëm një përjashtim.

Për fat të mirë, ka shumë mënyra për të zbatuar strategji për të maksimizuar lumturinë në punë.

Filloni duke përfshirë këtë artikull ose duke një faqe interneti, seminar ose një program të plotë mbi këtë temë.

 

Të fundit nga rubrika