Drafti i “FES” për Asociacionin, Gashi: Ky është një shtet, por nuk është një Republikë Srpska

Analisti, Dardan Gashi, ka thënë se thënë Asociacioni nuk është Republikë Srpska sipas draftit të Fondacionit “FES”

Analisti, Dradan Gashi

“Ky është një shtet, përveç aspekti të sigurisë, që ska polici e ushtri. Nëse një organizatë e themeluar me një ligj ka të drejtë të flasë për aspektin e kujdesit social, shëndetësinë, arsimin… mënyra e konstruktit është shumë i komplikuar, pasi në kemi problem se si i paguhen pensionet sot, kur të hyn një organizatë mes komunës dhe Qeverisë, komplikohet edhe më shumë”.

Kështu e ka komentuar draftin e hartuar nga Fondacioni gjerman për social demokraci “Friedrich Ebert Stiftung” për Asociacionin e komunave me shumicë serbe, analisti, Dradan Gashi, duke theksuar se ky Asociacion nuk është një Republikë Srpska

Pasi sipas Gashit, Republika Srpska ka ushtrinë dhe policinë e saj, por që prapë se prapë nuk kemi të bëjmë një Asociacion të pa sherr, dhe mund të ketë probleme Qeveria nëse e miraton.

“Kjo nuk është është një Republika Srpska, pasi ajo ka ushtrinë dhe policinë e saj, duhet me pas një dallim…ajo ka integritet territorial të veta. Mirëpo nuk kanë të bëjnë më një Asociacion të pa sherr, nëse Qeveria e miraton këtë ka me pas shumë problem”, ka shtuar Gashi.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika