ECPMF: Të zhgënjyer nga Kuvendi, Aliu e ka përkrahur rregullisht VV-në

Qendra Evropiane për Lirinë e Medias (ECMPF), janë shprehur të zhgënjyer nga vendimi i Kuvendit të Kosovës për emërimin e Luljeta Aliut, si anëtare të KPM-së

Luljeta Aliu

Qendra Evropiane për Lirinë e Medias (ECMPF) janë shprehur të zhgënjyer nga vendimi i Kuvendit të Kosovës për zgjedhjen e Luljeta Aliu-Krasniqit si anëtare të Komisionit të Pavarur për Media (KPM).

Në reagimin e tyre thuhet se Aliu e ka përkrahur publikisht Lëvizjen Vetëvendosje dhe politikat e saj, si rrjedhojë, sipas tyre, ajo nuk mund të jetë e pavarur.

“Jemi shumë të shqetësuar dhe të zhgënjyer nga vendimi i Kuvendit të Kosovës, i kontrolluar nga Lëvizja Vetëvendosje, për të zgjedhur Luljeta Aliun anëtare të Komisionit të Pavarur për Media (KPM). Aliu ka përkrahur me zë, rregullisht dhe publikisht Lëvizjen Vetëvendosje (VV) dhe politikën e saj. Në asnjë mënyrë ajo nuk mund të konsiderohet e pavarur”, thuhet në reagimin e tyre.

Po ashtu, në reagimin e tyre thuhet se ky emërim bie ndesh “e procesin e depolitizimit të KPM-së që kishte filluar VV-ja”, dhe se “këto zgjedhje janë një hap i madh drejt rimarrjes politike, në të njëjtën mënyrë që u bë në të kaluarën”.

Tutje, aty thuhet se ECPMF do të nisë menjëherë dialogun me Këshillin e Europës dhe PACE për t’u informuar rreth këtij zhvillimi, sipas tyre, shqetësues që do të ketë ndikim të madh në pavarësinë e KPM-së.

Shija e redaktorit

Atiq nis procedurat për anëtarësimin e Mitrovicës së Veriut në...

Kryetari i Komunës së Mitrovicës së Veriut, Erden Atiq, i ka nisur procedurat për anëtarësimin në Asociaiconin e Komunave të Kosovës (AKK). Atiq ka kërkuar...

Apeli në Hagë rrit dënimet për dy bashkëpunëtorë të Millosheviqit

Gjyqtarët e apelit të OKB-së rritën ndjeshëm dënimet e dy bashkëpunëtorëve të ish-presidentit të Serbisë, Sllobodan Millosheviq, duke i konsideruar ata përgjegjës për përfshirje...

Raportimi nga veriu, gazetarët tregojnë eksperiencat e tyre në “Radar”

Raportimi nga e premtja në komunat në veri të vendit ishte një tjetër sfidë për gazetarët në Kosovës. Në mesin e provokimeve, të sharave,...

Të fundit nga rubrika