Fehmi Ahmeti ka pritur në takim ambasadorin e Australisë të akredituar për Kosovë

Fehmi Mehmeti dhe Andrea Carlo Biggi janë takuar dhe kanë biseduar për zhvillimet e fundit ekonomike në Kosovë

Fehmi Mehmeti, Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës

Fehmi Mehmeti, Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës ka pritur të premten Andrea Carlo Biggi, ambasador i Australisë i akredituar për Kosovë. Mehmeti dhe Carlo Biggi kanë diskutuar për zhvillimet mikroekonomike në Kosovë, por u fokusuan më shumë në aspektin bankar dhe financiar.

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka thënë se aspekti financiar në Kosovë është në gjendje të mirë dhe ka rritje të aktivitetit të tij, duke mbështetur zhvillimin ekonomik të vendit.

Takimi i Fehmi Ahmetit dhe ambasadorit të akredituar të Australisë për Kosovën Andrea Carlo Biggi

Mehmeti ka theksuar se edhe sektori i sigurimeve, fondeve pensionale, institucioneve mikrofinanciare dhe i institucioneve financiare jobankare janë karakterizuar me performancë pozitive.

Në njoftimin për media të Bankës Qendrore të Kosovës thuhet se ambasadori i Australisë i akredituar për Kosovë, Andrea Carlo Biggi ka vlerësuar lart punën e Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës dhe zhvillimet në sistemin financiar.

Shija e redaktorit

Dita e Presidentit, Osmani me familjen e saj e shënon...

24 maji është Dita e Presidentit. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se kjo ditë është vendosur nga presidenti historik, Ibrahim Rugova. Osmani ka thënë...

“Në burgun e Dubravës kemi fjetur në qiell të hapur...

Ndonëse këmba e ushtarëve të NATO-s ende nuk kishte shkelur në Kosovë, vëzhguesit e tyre nga ajri e toka po mblidhnin informacione për terrorin...

“Dukagjini” dhe “Pearson Education” rrisin standardet në arsim, organizojnë trajnim...

Shtëpia botuese “Dukagjini”, në bashkëpunim me “Pearson Education”, organizojnë trajnimin njëditor të titulluar “Breathing New Life Into Our Lessons” për mësimdhënësit/et e gjuhës angleze....

Të fundit nga rubrika