Fillon implementimi i filozofisë për fëmijë

Organizata joqeveritare “ETEA” dhe Shoqata e Filozofëve të Kosovës (SHFK) kanë filluar implementimin e filozofisë për fëmijë, me mbështetjen e Zyrës së Presidencës së Kosovës.

Pjesë e këtij programi janë, gjithsej, 18 fëmijë të moshave 6 deri në 12 vjeç.

”Mentori, Taulant Gashi nga Shoqata e Filozofëve të Kosovës, në modulin e parë të programit, temë e së cilit është ‘Etika’, diskutoi me fëmijët rreth ‘Të mirës dhe të keqës’. Pjesa kryesore e takimit ishte tregimi ‘Diçka në ujë’, gjatë të cilit fëmijët shprehen mendimet e tyre lidhur me etikën qytetare”, ka thënë organizata “Etea” përmes një postimi në Facebook.

Duke qenë se në planprogramet e arsimit në Kosovë filozofia për fëmijë nuk bën pjesë, organizata dhe shoqata në fjalë ka filluar modulin e parë të këtij programi, temë e së cilës ishte “Etika”.

Në bazë të hulumtimeve të Oscar Brenifier, implementimi i filozofisë te fëmijët rrit mendimin kritik të tyre.

Një lëndë e tillë është pjesë e shkollave fillore në vende të ndryshme të botës si në Kanadë, Austri, Francë.

Kurse, Estonia dhe Finlanda e kanë të inkorporuar nga klasa e parë në kuadër të lëndëve të tjera.

Shija e redaktorit

Komandanti i Gardës së Ajova-s bashkë me gjenerallejtënant Jashari shohin...

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, së bashku me komandantin e Gardës së Ajova-s, gjeneral major Stephen E. Osborn,...

Kreshnikët e Shalës së Bajgorës

Ulërima e 300 spartanëve dhe mbretit Lenoidhas, i trimërohet e me cinizëm i buzëqesh vdekjes, tash e 2500 vjet. Shaljanët, mund të kenë dëgjuar për...

FFK prezanton nesër përzgjedhësin e ri të Kosovës

Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) përmes një njoftimi zyrtar ka bërë të ditur se nesër (e shtunë) do të bëhet prezantimi i përzgjedhësit...

Të fundit nga rubrika