Fillon pagesa e pensioneve të majit në Maqedoni

Dhënia e pensioneve do të realizohet në katër grupe sipas shumës së pensionit, për pensione deri në 11 mijë denarë, pagesa do të bëhet të hënën me 30 maj. Për pensionet prej 11 e 1 mijë-14 mijë denarë, pagesa do të bëhet më 31 maj, të martën. Për pensionet prej 14 e 1 mijë-18 mijë denarë, pagesa do të bëhet më 1 qershor, të mërkurën dhe për pensionet prej mbi 18 e 1 mijë denarë, pagesa do të bëhet më 2 qershor, të enjtën.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në Shqipëri (MPPS) ka njoftuar se të hënën e 30 majit do të fillojë pagesa e pensioneve të majit, të cilat vazhdojnë të paguhen para kohe.

Nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në Shqipëri nformojnë se pensione më të lartë për 1 mijë denarë do të marrin më shumë se 330 mijë pensionistë me pagesën e pensionit të majit përmes ndihmës financiare të kontraktuar të drejtpërdrejtë për tre muaj.

Dhënia e pensioneve do të realizohet në katër grupe sipas shumës së pensionit, për pensione deri në 11 mijë denarë, pagesa do të bëhet të hënën me 30 maj.

Për pensionet prej 11 e 1 mijë-14 mijë denarë, pagesa do të bëhet më 31 maj, të martën. Për pensionet prej 14 e 1 mijë-18 mijë denarë, pagesa do të bëhet më 1 qershor, të mërkurën dhe për pensionet prej mbi 18 e 1 mijë denarë, pagesa do të bëhet më 2 qershor, të enjtën.

Pensionistët që përdorin kartë pagese, paratë do t’i kenë në dispozicion nga e hëna. Ata mund të tërheqin pensionin në bankomat, të përdorin mjetet e pagesës në rrjetin tregtar ose për pagesa elektronike.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ka njoftuat se pensionet janë të sigurta në llogaritë e shfrytëzuesve, sistemi i pensioneve është stabil dhe funksionon pa probleme.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ka apeluar që pensionistët t’i përmbahen orarit të pagesave, sepse pagesa e ndarë në kategori bëhet me qëllim të zvogëlimit turmave para dhe në banka me qëllim të mbrojtjes së shëndetit personal dhe publik.

 

Shija e redaktorit

Hapet Baza Ajrore e NATO-s në Kuçovë të Shqipërisë

Më 4 mars u hap zyrtarisht baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, një “investim i madh që do të shërbejë për përmirësimin dhe modernizimin...

Mogherini bëhet me nënshtetësi shqiptare

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka ofruar rektores së Kolegjit të Evropës, Federica Mogherini, nënshtetësinë shqiptare. Ai e ka falënderuar për këtë projekt të...

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Të fundit nga rubrika