Gara në Ditën e të Drejtave të Njeriut flet për të pagjeturit: Edhe ata kanë të drejta, kjo është edhe dita e tyre

Kushtrim Gara nga Komisioni Qeveritar për të Pagjeturit thotë se në shënimin e ditës që duhet t’i kushtohet të gjithë atyre që mungojnë, Serbia vazhdon ta mbajë të politizuar çështjen e fatit të tyre

“Edhe ata kanë të drejta, 10 dhjetori është edhe dita e tyre”.

Kushtrim Gara, nga Komisioni Qeveritar për të Pagjeturit, në shënimin e 10 dhjetorit – Ditës së të Drejtave të Njeriut dhe 75-vjetorit të Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut, ka thënë se të zhdukurit vazhdojnë të jenë plagë e hapur e shoqërisë.

Me anë të një postimi në Facebook, Gara thotë se në shënimin e ditës që duhet t’i kushtohet të gjithë atyre që mungojnë, Serbia vazhdon ta mbajë të politizuar çështjen e fatit të tyre.

“… Të zhdukurit vazhdojnë të jenë plagë e hapur e shoqërisë tonë, sepse Serbia vazhdon ta mbajë të politizuar çështjen e fatit të tyre. Familjarët kërkojnë përgjigje për fatin e më të dashurve të tyre, dhe se politizimi i këtij procesi është turpi i shekullit XXI …”, shkroi ai.

Sipas tij, Komisioni Qeveritar për Personat e Zhdukur, së bashku me shoqatat e famijarëve, institucionet relevante shtetërore dhe me partnerët ndërkombëtarë, do të vazhdojë të angazhohet me përkushtim për të vërtetën, do të jetë bashkëpunues dhe i vendosur për ta dinamizuar procesin dhe për t’a rritur llogaridhënien.

Shija e redaktorit

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Osmani: Momenti i njohjes së Kosovës do të vijë bashkë...

Në Tiranë ka nisur mbërritja e liderëve nga Evropa juglindore në samitin për Ukrainën, që po organizohet me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi...

Cristiano Cardoso, braziliani i Drenicës

Po stërvit shumë larg nga shtëpia, por në Skenderaj ndihet sikur në shtëpi. Cristiano Cardozo është portieri brazilian i Drenica Futsal, të cilin krahas punës...

Të fundit nga rubrika