Gjatë vitit 2021, Qeveria e Kosovës ka shpenzuar mbi 2 milionë e 300 mijë euro

Publikimi i raportit të fundit nga ASK, paraqet pasqyrën e të hyrave dhe shpenzimeve qeveritare brenda periudhës 2015-2021

Ndërtesa e Qeverisë së Kosovës

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), të premten ka publikuar raportin e llogarive qeveritare për periudhën 2015-2021.

Ky publikim paraqet pasqyrën e të hyrave dhe shpenzimeve qeveritare brenda kësaj periudhe.

Të hyrat e Qeverisë për vitin 2021, sipas ASK-së, ishin 2 milionë e 484 mijë 600 euro.

Sipas raportit të ASK-së pë periudhën 2015-2021, pjesën më të madhe të të hyrave e përbëjnë tatimet në produkte, të cilat paraqesin 67% të totalit të të hyrave, tatimet rrjedhëse në të ardhura 13%, aktivetet dhe detyrimet financiare 11%, ndërsa pjesa e mbetur e të hyrave është shpërndarë në kategori tjera të të hyrave.

Të hyrat e Qeverisë së Përgjithshme bazuar në ESA2010 për periudhën 2015- 2021

Kurse shpenzimet e Qeverisë, në vitin 2021 ishin 2 milionë e 376 mijë e 400 euro.

“Pjesën më të madhe të shpenzimeve e përbëjnë: kompensimi i punëtorëve 27%, kontributet sociale dhe përfitimet 26%, konsumi i ndërmjetëm 14%, formimi i kapitalit bruto 13%, ndërsa pjesa e mbetur e shpenzimeve është shpërndarë në kategoritë tjera të shpenzimeve”, thuhet në njoftimin e ASK-së.

Shpenzimet e Qeverisë së Përgjithshme bazuar në ESA2010 për periudhën 2015-2021

ASK ka theksuar se ky publikim është përgatitur në përputhje të plotë me Udhëzuesin e Fondit Monetar Ndërkombëtar për Statistikat e Financave Qeveritare (GFSM 2014) dhe sipas Sistemit të Llogarive Evropiane (ESA 2010). 

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika