Gjykimi “Thaçi dhe të tjerët”, lejohet që bashkëshorti i njërës prej viktimave të marrë pjesë në proces në emër të saj

Kërkesa e avokatit të njërës nga viktimat e paraqitura për të dëshmuar në çështjen "Thaçi dhe të tjerët", ashtu që bashëshort i të ndjerës i të dëshmojë në emër të saj, është pranuar.

Është lejuar që në gjykimin ndaj ish-presidentit Hashim Thaçit, ish-kryeparlamentarit Kadri Veselit, ish-deputetit Rexhep Selimit dhe ish-kryeparlamentarit Jakup Krasniqi të dëshmojë bashkëshorti i mbijetuar i njërës prej viktimave, pasi e njëjta kishte ndërruar jetë së fundmi.

Ky vendim është marrë nga trupi gjykues, me rastin e miratimit të kërkesës së avokatit të viktimave. I njëjti është publikuar në faqen zyrtare të Dhomave të Specializuara.

Në muajin prill të këtij viti ka nisur gjykimi në çështjen “Thaçi dhe të tjerët”. Në deklarimet e tyre, ish-presidenti Hashim Thaçi, ish-kryeparlamentarët Kadri Veseli dhe Jakup Krasniqi, si dhe ish-deputeti Rexhep Selimi, janë deklaruar të pafajshëm përakuzat që u kundërvihen.

Paraqitja e provave ka filluar më 11 prill, ndërsa deri tani kanë dëshmuar 15 dëshmitarë.

Thaçi, Veseli, Krasniqi e Selimi akuzohen për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.

Gjithmonë, sipas aktakuzës, që të katërt pretendohen të kenë kryer krime lufte në Gjilan, Budakovë e Semetishtë.

Më 9 nëntor të vitit 2020.

Në paraqitjet e tyre të para në vitin 2010, Jakup Krasniqi e Hashim Thaçi janë deklaruar të pafajshëm. Njësoj kanë deklaruar edhe Veseli e Selimi.

Shija e redaktorit

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Rama: Magjia e festave erdhi

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ka hapur Tregun e Fundvitit në qendër të kryeqytetit. Ai ka thënë se në bulevardin "Xhorxh Bush" qytetarët do të...

Mbrojtja e krerëve të UÇK-së triumfon ndaj ZPS-së, Specialja iu...

Trupi Gjykues në Dhomat e Specializuara të Kosovës ka marrë një vendim në lidhje me komunikimet dhe vizitat e krerëve të UÇK-së, respektivisht, Hashim...

Të fundit nga rubrika