Glauk Konjufca takon përfaqsuesit e partive, diskutojnë për reformën zgjedhore

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca e ka rikthyer temën e reformës zgjedhore.

Ai i ka thirrur në takim përfaqësuesit e partive politike për formimin e një Komisioni Ad-hoc për reformën zgjedhore.

Përmes një postimi në Facebook, kryetari i kuvendit bëri të ditur se bashkë më përfaqësuesit e partive politike, e kanë nënshkruar një deklaratë të përbashkët ku parashihet themelimi i komisionit për reformën zgjedhore.

“Sot, me datën 13 prill 2022 në Kuvendin e Republikës së Kosovës u mbajt një takim konstitutiv për formimin e Komisionit Ad-hoc për reformën zgjedhore. Në takim u nënshkrua deklarata e përbashkët për themelimin e këtij komisioni dhe po ashtu u dakordua për formulën e komponimit të komisionit”, thuhet në postimin e Konjufcës.

Në njoftim thuhet se do të themelohet një grup këshillëdhënës i cili do të përbëhet nga përfaqësues të shoqërisë civile të Kosovës që kanë pasur përvojë me reformën zgjedhore.

Në vitin 2011, Kuvendi i Kosovës kishte miratuar një rezolutë e cila po ashtu kishte themeluar dy komisione ad hoc, në mënyrë që të ndryshohej legjislacioni aktual zgjedhor.

Në po të njëjtin vit,  Komisioni Evropian kishte rekomanduar shtetin e Kosovës, nisjen e reformës zgjedhore, por edhe pas 11 viteve tjera, kjo reformë nuk ka filluar.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika