Hagë/ Apeli i refuzon Thaçit kërkesën për lirim nga paraburgimi

Ish-Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi

Ish-Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi i është refuzuar kërkesa për lirim nga paraburgimi.

Paneli i Apelit i Gjykatës Speciale me seli në Hagë, ka refuzuar ankesën e mbrojtjes së Thaçit lidhur me refuzimin e gjyqtarit paraprak për lirimin nga paraburgimi.

Apeli i Gjykatës ka konstatuar se nuk është gabuar gjatë konstatimit nga ana e gjyqtarit të procedurës paraprake.

“Si rezultat, trupi gjykues konstaton se gjyqtari i procedurës paraprake nuk ka gabuar në konstatimin se periudha që Thaçi ka kaluar në paraburgim mbetet e arsyeshme, dhe në përputhje me rrethanat e hedh poshtë pikën G të ankesës së Thaçit”, thuhet në arsyetimin e Panelit.

Lidhur me këtë, palëve i është dhënë kohë që në afat prej më së largu 10 ditë pas marrjes së vendimit të dërgojnë parashtresa lidhur me refuzimin e Apelit.

Shija e redaktorit

Komandanti i Gardës së Ajova-s bashkë me gjenerallejtënant Jashari shohin...

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, së bashku me komandantin e Gardës së Ajova-s, gjeneral major Stephen E. Osborn,...

Kreshnikët e Shalës së Bajgorës

Ulërima e 300 spartanëve dhe mbretit Lenoidhas, i trimërohet e me cinizëm i buzëqesh vdekjes, tash e 2500 vjet. Shaljanët, mund të kenë dëgjuar për...

FFK prezanton nesër përzgjedhësin e ri të Kosovës

Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) përmes një njoftimi zyrtar ka bërë të ditur se nesër (e shtunë) do të bëhet prezantimi i përzgjedhësit...

Të fundit nga rubrika