Haxhiu: Në qendrat për punë sociale ka shumë sfida e boshllëqe ligjore

Albulena Haxhiu, Ministre e Drejtësisë

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, të mërkurën ka deklaruar se në qendrat për punë sociale ka shumë sfida e boshllëqe ligjore.

Haxhiu në konferencën ku është prezantuar analiza mbi gjendjen aktuale të qendrave për punë sociale, në aspektin ligjor, institucional dhe funksional, ka thënë se ajo tregon për shumë mungesa e boshllëqe ligjore.

“Me qëllim të krijimit të një pasqyre sa më reale të këtyre shërbimeve, si ministre e Drejtësisë në fillim të muajit shkurt kam formuar një grup punues. Ky grup është udhëhequr nga Ministria e Drejtësisë, sot kemi në dorë një analizë të qartë për nevojat dhe problemet e qendrave sociale”, ka deklaruar Haxhiu.

Ajo ka thënë se kjo gjendje nuk duhet të lejohet të vazhdohet nga niveli qendror e lokal.

“Kur qendrat për punë sociale janë të mjaftueshme për të kryer punën e tyre, do të kemi më pak raste të fëmijëve në rrugë, të rasteve të keqpërdorimit, të viktimave të dhunës seksuale. Jemi të përkushtuar që të bëjmë maksimumin. Në këtë drejtim, do të punohet në krijimin e një skeme të qëndrueshme”, ka shtuar ajo.

Drejtoresha e koalicionit të OJQ-ve për mbrojtjen e fëmijëve (KOMF), Donjeta Kelmendi, ka deklaruar se ka sfida ligjore dhe është emergjente të ndryshohen.

“Kanë dalë sfidat ligjore dhe është emergjente që këto ligje, ndryshimet qe priten të bëhen, janë emergjente për të proceduar, duke qenë se vetëm Ligji për prokurorim është finalizuar. Pjesa struktorore, për shërbime sociale është baza e funksionimit. Ka qendra që nuk kanë fare automjet. Vetëm 28 për qind e qendrave janë përgjigjur se aktualisht kanë kushte të ofrojnë shërbime”, ka theksuar Kelmendi. / KSP

Shija e redaktorit

EURO DUELI – Nisja e aventurës futbollistike në TV Dukagjini

Sonte ka nisur emisioni “Euro Dueli” në TV Dukagjini, emision kushtuar Kampionatit Evropian. Analiza të detajuara, debate interesante, show, do t’i përcjellin shikuesit përgjatë një...

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Ditët e para të çlirimit, rrëfim nga ish-zyrtari për informim...

Për ditë me radhë në territorin e Maqedonisë, ushtarët e NATO-s stërviteshin për përballjen me forcat serbe në Kosovë. Më 10 qershor në Kumanovë, Serbia...

Të fundit nga rubrika