Hyundai do të investojë 10 miliardë dollarë në SHBA deri në vitin 2025 për të rritur prodhimin dhe inovacionin.

Kompania Hyundai ka shpalosur planet e saj se si pret të bëhet një lider në SHBA me një plan që thotë se do t’i kushtojë më shumë se 10 miliardë dollarë.

Prodhuesi i automjeteve synon të investojë në automjete elektrike, teknologji autonome, robotikë dhe udhëtime ajrore në mënyrë që të sigurojë rritjen e saj në të ardhmen.

Hyundai Motor Group pritet të ndërtojë mbi të më shumë se 300,000 njësi në vit, duke filluar nga viti 2025.

Përveç kësaj, Hyundai thotë se ka ndarë para edhe për investime të tjera në fusha që janë të rëndësishme për suksesin e saj në të ardhmen.

Këto investime strategjike do ta lejojnë atë të ofrojë produkte dhe shërbime të ndryshme lëvizshmërie për siguri dhe komoditet më të madh.