Ide për një kamping miqësor me mjedisin

Më poshtë do të jepen disa ide dhe aktivitete që do t'ju ndihmojnë të bëni kamping dhe të jeni miqësor me mjedisin

Ilustrim

Nëse dëshironi të shkoni diku në një mal ose pranë një plazhi të bukur, dhe t’i shijoni këto në një kamping, atëherë duhet që edhe të jeni miqësor me mjedisin.

National Geographic na tregon disa ide të thjeshta, por që janë kyçe në raport me mjedisin dhe kujdesin me mjedisin.

Merrni gjërat thelbësore

Nëse jeni një pushues i rastësishëm, a mund të hiqni dorë nga rrobat dhe pajisjet e reja të kushtueshme (dhe gjurmën e karbonit të lënë nga prodhimi i tyre)?

Në vend të kësaj, provo të marrësh hua nga miqtë e jashtëm, të marrësh me qira nga pajisje ose të blesh pajisje dhe veshje të përdorura në ‘second hand’ dyqane.

Ilustrim

Veçimi i kampingut

Disa vende ku dëshirojmë të bëjmë kamping, si disa qytete, vuajnë nga mbiturizmi. Pse të zgjedhni një destinacion ku vizita juaj e kombinon këtë? Kapërceni pikat e njohura të reklamuara në mediat sociale; në vend të kësaj, kërkoni faqet e përshkruara si “të mbyllura”, “të bollshme” dhe “të pakëta” në udhëzuesit e udhëtimit dhe komentet e vizitorëve. Shikoni për përshkrime nga vizitorët, disa nga vendet që janë më pak të frekuentuara.

Ilustrim

Zgjedheni kuzhinën tuaj

Paketoni mjete të ripërdorshme për ushqim, jo sende për një përdorim: enët, takëm, gota dhe shishe uji. Merrni me vete kosha për të ndarë sendet e riciklueshme nga plehrat në kamping. Mos lini mbeturina në zjarrin e kampingut, pasi pjesa më e madhe e tyre dekompozohet ngadalë: për shembull, deri në dy vjet për një lëvozhgë bananeje.

Ilustrim

Gjëra për kujdes personal, dhe bateri

Produktet që përdorim në shtëpi mund të përmbajnë përbërës që janë të dëmshëm për mjedisin. Për përdorim në kamping, sigurohuni që të merrni pasta dhëmbësh, sapunë, shampo dhe produkte të tjera higjienike që janë etiketuar në mënyrë eksplicite të biodegradueshme. Për kampingun, një gjë tjetër thelbësore, telefoni celular: ‘Blogu në CampingForFoodies’ liston mjetet që mund të karikojnë baterinë e telefonit, nga një radio meteorologjike me dorë deri te një sobë kampi me djegie druri.

Ilustrim

 

Të fundit nga rubrika