Ilir Haxhiaj dënohet me 15 vjet burgim për vrasjen brutale të gruas

Ilir Haxhiaj u dënua me burgim prej 15 viteve nga Gjykata e Prizrenit për vrasjen e gruas së tij Hadije Dina, të cilës i kishte shkaktuar plagë vdekjeprurëse duke e goditur për asfalti. Në 2021-tën Haxhijaj gjithashtu ishte dënuar nga Gjykata e Prizrenit me dënimin e njëjtë, vendim të cilin e kishte prishur Gjykata e Apelit.

Në 2019-tën, në dalje të Samadraxhës, Ilir Haxhiaj ka ndalur veturën e tij në anën e djathë të rrugës dhe ka nxjerrë gruan e tij jashtë veturës dhe ka filluar ta grushtojë.

Haxhiaj gruas së tij, Hadije Dinës i kishte kapur kokën dhe disa herë e kishte goditur për asfalti duke i shkaktuar lëndime vdekjeprurëse.

Kështu ka qenë pretendimi i Prokurorisë së Prizrenit që sot u vërtetua me një aktgjykim të Gjykatës.

Për herë të dytë, Haxhiaj u dënua nga Themelorja e Prizrenit me 15 vjet burgim.

Ajsar Skenderi, gjykatëse ka thënë se “Nga të gjithë dëshmitarët e dëgjuar por edhe nga vet deklarata e të akuzuarit është vërtetuar se është një fakt i pakontestueshëm se I akuzuari me të ndjerën kanë pasur marrëdhënie të tronditura martesore, I akuzuari vazhdimisht e ka maltretuar fizikisht dhe psiqikisht tani të ndjerën Hadije Dina me të cilën ka jetuar në bashkësi jashtëmartesore për 23 vite”.

Gjykatësja tregoi gjithashtu se nuk qëndron pretendimi i të akuzuarit dhe mbrojtësit të tij se viktima ishte hedhur vet nga vetura.

Ajsar Skenderi, gjykatëse ka thënë se “Gjykata ia fali besimin ekspertit të komunikacionit dhe gjeti se e ndjera nuk është hedhur vet nga automjeti por të njëjtën e ka nxierr i akuzuari Ilir Haxhiaj duke i shkaktuar lëndime të rënda trupore nga të cilat ajo më vonë ndërron jetë”.

Mbrojtësi i viktimës e kundërshtoi kualifikimin e veprës penale si “Lëndim i rëndë trupor” rrjedhimisht edhe dënimin prej 15 vjetësh.

Zahir Hamza, avokati mbrojtës ka thënë se “në bazë të këtij kualifikimi, denimi maksimal është 15 vite por si përfaqësues i palës gjithmonë kanë kundërshtuar këtë kualifikim pasi që kemi të bëjmë me një vepër penale të vrasjes”.

Vendimin e Gjykatës së Prizrenit në  2021-tës e kishte kthyer në rigjykim Gjykata e Apelit.

 

Shija e redaktorit

Albina Kelmendi dhe familja do të performojnë në natën e...

Shqipëria e cila këtë vit prezantohet nga Albina Kelmendi me familje me këngën “Duje”, do të performojnë në natën e dytë gjysmëfinale, më 11...

Komuna e Prishtinës publikon çmimet e reja për trafikun urban

Komuna e Prishtinës në kuadër të Marrëveshjes së Kredisë mes Trafiku Urban Prishtinë dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh), me qëllim të...

Libraria “Dukagjini” fiton çmimin FIDES 2022 për kontributin korporativ

Libraria "Dukagjini" ka marrë të mërkurën e 18 janarit çmimin FIDES 2022 për kontribut korporativ. Ky çmim librarisë "Dukagjini", ju dha për kontributin e vazhdushëm...

Më të lexuarat

Në Kuvendin e Serbisë kërkohet mbyllja e kufijve për kosovarët që...

Slavisha Ristiq, anëtari i Komisionit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka kërkuar që të mos u lejohet hyrja në Serbi, kosovarëve që...

WhatsApp lëshon përditësimin e ri  për t’i lejuar njerëzit të...

WhatsApp ka lansuar një përditësim të madh të ri për t'i lejuar njerëzit të bisedojnë edhe në mes të mbylljeve të internetit. WhatsApp ka lansuar...

IKD: Shteti ka dështuar në rastin “Kobra”

Instituti i Kosovës për Drejtësi ka thënë se rasti “Kobra” paraqet një shembull të dështimit të sistemit të drejtësisë, i cili, sipas tyre, ka...

Të fundit nga rubrika