INDEP publikon analizën “Indeksi i Tranzicionit të Energjisë në Kosovë”

Foto ilustruese

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) e ka publikuar analizën për energji të titulluar “Indeksi i Tranzicionit të Energjisë në Kosovë”.

Sipas këtij Instituti, kalimi nga thëngjilli në burime të ripërtëritshme është fazë e cila Kosovën duhet ta gjejë të përgaditur dhe me objektiva të qarta.

Heqja e graduale qymyrit nga përdorimi, sipas Institutit, ka ndikim të madh në shoqërinë kosovare.

“Kalimi nga thëngjilli në burime të ripërtëritshme është fazë e cila Kosovën duhet ta gjejë të përgaditur dhe me objektiva të qarta. Për më tepër, heqja graduale e qymyrit, shpërndarja në shkallë të gjerë e burimeve të ripërtëritshme për energji, vendosja e standardeve të efikasitetit të energjisë nëpër zinxhirët e furnizimit me energji ose hapja e derës për instalimet diellore PV në çati, kanë një ndikim për shoqërinë në tërësi”, kanë thënë nga ky Institut.

INDEP thotë se Kosova duhet të zhvillojë një proces tranzitor duke mos “lënë askënd prapa, dhe duke siguruar sigurinë energjetike për vendin”.

Analiza në fjalë, së bashku me rekomandimet konkrete të integruara në të, mund t’i gjeni duke lexuar të plotë analizën në këtë vegëz.

May be an image of text that says 'INDEP MRADSAN 7,500 5,000 Indeksimii Tranzicionit Energjetik të Kosoves Rekomandime per PO vitin 2023 2023 2031 2050 2,500 Mars, Mars,2023 2023'

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika