Jetflix, kuizi që sugjeron pushime në bazë të preferencave televizive

Nëse keni dilema se ku do të udhëtoni më pas, atëherë ky kuiz mund t’ju inspirojë të  vizitoni një vend të pakonsideruar deri më tani.

Ju mund të keni dëgjuar tashmë për fenomenin të vizitoni vendet që shihen në programin tuaj të preferuar ose të keni kontrolluar disa nga dokumentarët e preferuar të udhëtimit dhe shfaqjet televizive.

Por, a keni provuar të bëni pushime tërësisht të frymëzuara nga historia juaj e shikimit të Netflix?

Shërbimi i dorëzimit të bagazheve, MyBaggage ka krijuar një mjet ndërveprues që rekomandon destinacionet, bazuar në historinë tuaj të kategorive të filmave të preferuar, ose të serialeve.

The Jetflix Vacations Quiz | My Baggage

Pasi u përgjigjeni pyetjeve në lidhje me zhanret tuaja të preferuara, si dëshironi që shfaqjet televizive t’ju bëjnë të ndiheni, çfarë lloj pushimi po kërkoni dhe periudhën e vitit që dëshironi të udhëtoni, ‘Jetflix’ ju sugjeron një destinacion.

Ka mundësi për të gjithë, nga entuziastët e dokumentarëve, deri tek ata që kërkojnë emocione.

Tifozët e hitit origjinal të Netflix , “Bridgerton”, mund të jetojnë fantazitë e tyre të periudhës në British City of Bath.

Bridgerton Review – Eastside

Dashamirët e “Money Heist” mund të gërmojnë në kulturën dhe gjuhën spanjolle që është pjesë përbërëse e shfaqjes.

Money Heist' season 5 teaser | Pulse Nigeria

Si funksionon Jetflix?

Kuizi përdor të dhëna nga 100 shfaqjet dhe filmat më të ndjekur në Netflix.

Krijuesit e tij përdorin metrikë, si vlerësimet, zhanret dhe emocionet që shfaq një shfaqje për të dalë me mijëra rezultate të mundshme bazuar në përgjigjet tuaja.

Jetflix do t’ju japë, gjithashtu, informacion në lidhje me temperaturën mesatare të vendndodhjes në sezonën tuaj të zgjedhur, si dhe numrin e vendeve për të qëndruar, për të ngrënë dhe për të bërë aktivitete.

Nëse nuk jeni adhurues i destinacioneve që zgjedh, atëherë lëvizni poshtë për të gjetur më shumë opsione, dhe madje edhe disa rekomandime televizive dhe filmash bazuar në përgjigjet tuaja.

Jetflix finds your perfect travel spot based on what you watch (QUIZ) | Curated

Pas pandemisë, udhëtimi i frymëzuar nga televizori është në rritje

Shikimi i tij u rrit në këtë kohë, pasi shumica ishin të mbërthyer brenda në kërkim të diçkaje për të kaluar kohën.

Tani që bota po vazhdon të funksionojë në mënyrë normale, duket e natyrshme që zakonet e shikimit të serive të ndryshme  frymëzojnë të vizitojmë destinacione që mund të mos i kemi konsideruar më parë.

Njerëzit që kërkonin ushqimin ikonik të sheqerit të Squid Games, i pushtuan shitësit ambulantë në Korenë e Jugut.

The Squid Game honeycomb challenge is breaking the internet – here's how to do it | Glamour UK

Organizatat lokale të turizmit përdorën imazhe ikonike dhe vende filmimi nga shfaqja, për të tërhequr vizitorë.

Edhe, Jeju island, pavarësisht se u përmend shkurtimisht nga njëri prej personazheve, ra në vëmendjen e fansave.

Disa nga pronat më të famshme në ekran po përfitojnë nga dëshira  për të realizuar edhe fantazitë tona të filmit, duke u hapur si Airbnbs.

anatol gottfried/Airbnb
Barcelona flat featured in Killing Eve

Tani mund të qëndroni në kabinën buzë liqenit të Tony Stark në Georgia,  të përplaseni në apartamentin e mrekullueshëm të Barcelonës nga Killing Eve ose të kaloni pak kohë duke pushuar në vilën italiane, të përdorur për të filmuar “BBC’s Normal People”.

Shija e redaktorit

Kukësi i Shqipërisë – Qyteti i parë i nominuar për...

Në kulmin e luftës në Kosovë, kjo zonë me 16,000 persona priti më shumë se 400,000 refugjatë. Tani, Kukësi po përdor historinë e tij...

Intervistë | Rrëfimi i gazetarit Martin Çuni që u torturua...

Ishin vitet e regjimit serb në Kosovë, ato që rëndonin shpatullat e çdo shqiptari që vetëm kërkonte të jetonte i lirë në vendin e...

Forbes publikon renditjen e grave më të fuqishme në botë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, është shpallur gruaja më e fuqishme në botë për të dytin vit radhazi në renditjen vjetore...

Të fundit nga rubrika