Juristi Shkoza: Nëse Kurti e dëshiron pushtetin më shumë se Kosovën do ta themelojë Asociacionin

Juristi Armend Shkoza, ka deklaruar se nuk beson që kryeministri i Kosovës, Albin Kurti do ta lejojë themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe. Sipas tij nëse e bën një gjë të tillë i bie se e dëshiron më shumë pushtetin se sa Kosovën

Armend Shkoza, jurist

Juristi Armend Shkoza, është shprehur kategorikisht kundër themelimit të Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, sepse sipas tij sjellë më shumë dëme se sa të mira për shtetin e Kosovës.

Ai në Debat Plus, ka thënë se “nëse Kurti e dëshiron pushtetin më shumë se Kosovën do ta themelojë Asociacionin”.

Por, po ashtu ai ka thënë se nuk beson që kryeministri i Kosovës, Albin Kurti do të bëjë një gjë të tillë.

“Ashtu si e njoh unë Kurtin nuk do ta themelojë Asociacionin”, ka thënë ai.

Shkoza u pyet nga juristi tjetër Bardhyl Hasanpapaj, se si ka mundësi që Kosova të mos e respektoj një marrëveshje ndërkombëtare.

Atij iu kundërpërgjigj, Shkoza duke thënë se dalja nga marrëveshja ndërkombëtare lejohet nga dispozitat e Konventës së Vjenës.

“Kjo nënkupton për daljen nga një marrëveshje ndërkombëtare, po të kish qenë kështu atëherë dispozitat në konventën e Vjenës, për marrëdhëniet diplomatike nuk kishte me përmbajt dispozita që do të parashihte daljen e palës nga marrëveshja ndërkombëtare, ky është interpretim i mangët”, ka thënë ai.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika