“Ka vdek ky majmun” – Halitjaha pyetet se a e njeh njeriun që e torturoi gjatë luftës

Sadik Halitjaha

Ish-eprori i UÇK-së, Sadik Halitjaha, ka vazhduar të dëshmojë në Gjykatën Speciale.

Ai u pyet nga ZPS-ja për disa emra, të cilëve iu mbrojt identiteti.

Halitjaha tha se disa nga këta persona e kanë torturuar gjatë kohës së luftës, dhe se ai ka shërbyer si sekretar në sekretariatin e Prizrenit.

“A e njihni emrin te 54-ta, sërish pa thënë emra?”, pyeti prokurori.

“Po si mos ta themi emrin z. Prokuror se këta na kanë rrahë na kanë shkoq me dru, ne s’ia themi as emrin, ka vdek ky majmun. Ka qenë 10 vite sekretar i sekretariatit sekret të Prizrenit”, u përgjigj Halitjaha.

Sadik Halitjaha dëshmon në Gjykatën Speciale

Halitjaha po ashtu i përmendi edhe emrat e disa shqiptarëve të cilët ai pretendon se e kishin torturuar në burgun e ish-Jugosllavisë.

“Kam parë një listë te ju me emrat e njerëzve të shërbimit sekret jugosllav, nga ata kam njohur Vesel Krasniqin, Latif Dullën dhe disa të tjerë që më ka torturu mu në burgun jugosllav. Në të njëjtën listë kam parë emrin e Jakup Muharremajt, që s’ka pasur lidhje me ta”, tha ai.

Shija e redaktorit

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Osmani: Momenti i njohjes së Kosovës do të vijë bashkë...

Në Tiranë ka nisur mbërritja e liderëve nga Evropa juglindore në samitin për Ukrainën, që po organizohet me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi...

Cristiano Cardoso, braziliani i Drenicës

Po stërvit shumë larg nga shtëpia, por në Skenderaj ndihet sikur në shtëpi. Cristiano Cardozo është portieri brazilian i Drenica Futsal, të cilin krahas punës...

Të fundit nga rubrika