Kamberi: Nënshkrimi përfundimtar i marrëveshjes do të sjellë një mundësi të re për Luginën e Preshevës

Deputeti i vetëm shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi, ka thënë se nënshkrimi përfundimtar i marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë do të sjellë një situatë dhe mundësi të re për Luginën e Preshevës

Shaip Kamberi

Deputeti i vetëm shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi, ka thënë se në planin franko-gjerman nuk përmendet drejtëpërdrejt Lugina e Preshevës, por sipas tij, në preambulën e dokumentit përmendet çështja e trajtimit të barabartë dhe reciprok të pakicave.

“Shpresoj të ketë një dakordim sot për çështjet e mbetura nga takimi i kaluar, dhe pse nuk mund të pritet ndonjë nënshkrim spektakolar, sepse ky do të jetë një proces”, ka thënë Kamberi.

Kamberi në edicionin special të RTV Dukagjinit ka thënë se nënshkrimi përfundimtar i marrëveshjes do të sjellë një situatë dhe mundësi të re edhe për Luginën e Preshevës.

Ai ka thënë se normalizimi i marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë do të duhej të sillte edhe normalizimin e trajtimit të shqiptarëve në Luginë të Preshevës nga Serbia.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika