KEK-u nënshkruan marrëveshje mbi 100 milionë euro për projektin e parkut solar

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka nënshkruar marrëveshjen për zbatimin e projektit të parkut solar 100 MW, në vlerë prej 103.7 milionë euro

Foto e postuar nga ministria e Ekonomisë

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka nënshkruar marrëveshjen për zbatimin e projektit të parkut solar 100 MW, në vlerë prej 103.7 milionë euro.

Në njoftimin e ministrisë së Ekonomisë, thuhet se nga shuma 103.7 milionë euro: 10 milionë euro janë nga mjetet vetanake të KEK-ut, 33 milionë euro kredi nga Banka Evropiane e Investimeve (EIB), sipas marrëveshjes financiare me Ministrinë e Financave, 29 milionë euro kredi nga banka zhvillimore gjermane KfW dhe 31,7 milionë euro grant përmes Kornizës së Investimeve të Ballkanit Perëndimor (WBIF).

Foto e postuar nga ministria e Ekonomisë

Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli ka theksuar se përderisa synojnë të kenë një tranzicion të drejt energjetik, KEK-un si ndërmarrjen kryesore të sektorit të energjisë nuk mund ta lënë pas, por synojnë që ta transformojnë, që t’i përshtatet një sektori më modern e inovativ të energjisë.

Shija e redaktorit

Dukagjini Resort – Ky është projekti përrallor 80 milionësh që...

Një projekt përrallor ka nisur të realizohet në Shëngjin. Ai po realizohet nga Dukagjini Resort, ku plani fillestar është për ndërtimin e disa objekteve e...

EURO DUELI – Nisja e aventurës futbollistike në TV Dukagjini

Sonte ka nisur emisioni “Euro Dueli” në TV Dukagjini, emision kushtuar Kampionatit Evropian. Analiza të detajuara, debate interesante, show, do t’i përcjellin shikuesit përgjatë një...

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Të fundit nga rubrika