Komuna e Mitrovicës ndan gjysmë milionë euro për dëmet nga vërshimet

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Bedri Hamza, ka njoftuar se janë ndarë gjysmë milionë euro për dëmet e shkaktuar nga vërshimet

Bedri Hamza, kryetar i komunes së Mitrovicës

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Bedri Hamza, ka bërë të ditur se komuna që ai drejton do të ndajë 500 mijë euro për dëmet e shkaktuara nga vërshimet.

Kjo sipas tij për shkak se gjendja e shumë familjeve është e rëndë si pasojë e dëmeve.

“Duke qenë çdo ditë afër jush dhe duke parë gjendjen dhe dëmet e shkaktuara nga vërshimet, në procedurë ligjore dhe institucionale, Komuna e Mitrovicës do të ndajë gjysmë milionë euro për dëmet e shkaktuara nga vërshimet në qytetin tonë”, ka thënë ai.

Ai ka kërkuar nga qytetarët të cilët dëshirojnë të ndihmojnë të lajmërohen në komunën e Mitrovicës, dhe pasi të identifikohen familjet që kanë nevojë për ndihmë të ndihmohen drejpërdrejt.

“Të gjithë ju që keni vullnetin e mirë për të ndihmuar qytetarët, ju lutem të lajmëroheni në komunë dhe komuna do të ju ndihmoj në identifikimin e familjeve që kanë nevojë për ndihmë dhe ju do të keni mundësi t’i ndihmoni drejtpërdrejt ato familje”, ka thënë Hamza.

Dëmet nga vërshimet konsiderohen që i kalojnë shifrat e dhjetëra miliona eurove.

Shija e redaktorit

Gjykata Ndërkombëtare Penale lëshon urdhër-arrest për Putinin

Gjykata Ndërkombëtare Penale (GjNP) ka lëshuar një urdhër-arrest për presidentin rus, Vladimir Putin. GjNP-ja pretendon se ai është përgjegjës për krimet e luftës, duke përfshirë...

Libraria “Dukagjini” në listën e ngushtë për çmimin prestigjioz të...

Libraria “Dukagjini” është futur në listën e ngushtë të të nominuarve për Çmimin Ndërkombëtar të Përsosmërisë, në kuadër të Panairit të Librit në Londër....

Lul Raka, shpalos kujtime në “Radar” për kohën e Pandemisë

Sot më 13 mars 2023, janë bërë tri vjet që kur pandemia COVID-19, preku Kosovën. Rasti i parë me koronavirus në botë mendohet të...

Të fundit nga rubrika