Komuna e Obiliqit fiton grant mbi 700 mijë euro për performancën më të mirë komunale

Komuna e Obiliqit ka shënuar një sukses të shkëlqyer në transparencën dhe llogaridhënien në shërbim të qytetarëve, duke u renditur e dyta në nivel vendi për vitin 2022. Ky rezultat paraqet një përpjekje të përkushtuar dhe një performancë të jashtëzakonshme nga qeverisja komunale

Komuna e Obiliqit

Komuna e Obiliqit ka arritur një rezultat të shkëlqyer në transparencë e llogaridhënie në shërbim të qytetarëve, duke u renditur e dyta në nivel vendi për vitin 2022.

Kjo është një pasqyrë e përkushtimit dhe e performancës së mirë që ka treguar qeverisja komunale nën udhëheqjen e kryetarit Xhafer Gashi.

Si një shpërblim për këtë arritje, “Komuna e Obiliqit është përfituese e Grantit të Performancës Komunale (GPK) në vlerë prej 707,119.98 euro, i cili financohet nga Ministria e Administrimit dhe Pushtetit Lokal (MAPL), Zyra Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, Suedia dhe Norvegjia. Ky grant do të shfrytëzohet për të realizuar projekte dhe investime që do të kontribuojnë në zhvillimin ekonomik dhe social të komunës”.

Ministri i MAPL-së, Elbert Krasniqi, e përshëndeti komunën e Obiliqit për rezultatin e lartë në transparencë e llogaridhënie dhe e inkurajoi të vazhdojë me këtë ritëm.

Ndryshe, GPK-ja është një program që vlerëson dhe shpërblen komunat për arritjet e tyre në fusha të caktuara të qeverisjes lokale, siç janë transparenca, llogaridhënie, menaxhimi financiar, planifikimi strategjik dhe sundimi i ligjit.

Shija e redaktorit

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Osmani: Momenti i njohjes së Kosovës do të vijë bashkë...

Në Tiranë ka nisur mbërritja e liderëve nga Evropa juglindore në samitin për Ukrainën, që po organizohet me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi...

Cristiano Cardoso, braziliani i Drenicës

Po stërvit shumë larg nga shtëpia, por në Skenderaj ndihet sikur në shtëpi. Cristiano Cardozo është portieri brazilian i Drenica Futsal, të cilin krahas punës...

Të fundit nga rubrika