Komuna e Prishtinës dhe SHSKUK-ja bëjnë marrëveshje për shërbime më efikase për pacientët me hemodializë

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama dhe Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës, Valbon Krasniqi, kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi, për ofriminn e shërbimit sa më efikas për pacientët e repartit të hemodializës në QKUK, të cilëve në mungesë të hapësirave në QKUK, do t’iu ofrohet në shfrytëzim kati i sipërm në Qendrën e Mjekësisë Familjare-QMF në Kodrën e Trimave.

Me këtë memorandum, gjithashtu, komuna do t’i kursejë me mijëra euro, të cilat, tash do të përdoren në QKUK. Në të kaluarën ato shpenzoheshin për grumbullimin dhe asgjësimin e mjeteve mjekësore në Qendrën e Mjekësisë Familjare.

Përparim Rama tha që do të jetë i hapur edhe për bashkëpunime të tjera që do të jenë për të mirën e qytetarëve.

“Lë të jetë ky një vazhdim i mirëfilltë i bashkëpunimit në mes Komunës së Prishtinës dhe QKUK-së. Tash do t’i fillojmë bashkëpunimet edhe më shumë për të mirën e qytetarëve, Komunës së Prishtinës dhe për të mirën e gjithë vendit”, tha ai.

Valbon Krasniqi, drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, ka thënë që në fund të fundit ky bashkëpunim është përgjegjësi e tyre publike.

“Jemi të hapur shumë për këtë bashkëpunim, në fund të fundit është përgjegjësi e jona publike zyrtare, kështu që jeni të mirëseardhur edhe në QKUK për të parë nga afër shërbimet që ofrojmë për qytetarët e Prishtinës dhe Kosovës”, thotë ndër të tjerash ai.

Izet Sadiku, drejtor i Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës, tregoi disa pika të këtij memorandumi, njëra nga ato pika ishte edhe shërbimi për hemodializë.

“Ne i ndihmojmë Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës për hemodializë në Qendrën e Mjekësisë Familjare, në Kodrën e Trimave, prej vitit 2010. Kemi ndihmuar Qendrën e Mjekësisë Familjare për grumbullimin dhe asgjësimin e mjeteve mjekësore, që komunës në 15 muajt e fundit i kanë kushtuar rreth 200 mijë euro, dhe sot prej këtij momenti, duke iu falënderuar këtij bashkëpunimi, komuna më nuk paguan për këto shërbime, për arsye se këto bashkëpunime janë një marrëveshje bilaterale që bëhet në QKUK”.

Nga kjo marrëveshje,pritet që sa më shpejt t’iu ofrohen këto shërbime pacientëve me hemodializë.

Shija e redaktorit

Nga sot shqiptarët udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit

Nga dita e sotme qytetarët e Shqipërisë me pasaporta të rregullta mund të udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit. Ambasadori i Azerbajxhanit në Shqipëri, Anar Huseynov...

Tre oficerë të FSK-së diplomojnë në Kolegjin CGSC të ushtrisë...

Oficerët e Forcës së Sigurisë së Kosovës(FSK), majorët Alban Bunjaku, Agron Murati dhe Alban Bujupi, pas studimeve njëvjeçare, diplomuan me sukses të lartë në...

Peja dhe Ulqini nënshkruajnë marrëveshjen e binjakëzimit si qytete

Kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxheri ka pasur një mysafir të veçantë në zyrën e tij të shtunën. Ai priti me nderime kryetarin e Ulqinit, Genc...

Të fundit nga rubrika