Komuna e Prishtinës nënshkruan marrëveshje me BERZH-in

Nga e martja e 12 prillit Komuna e Prishtinës ka një marrëveshje të re me Bankën Evropiane për Rikonstruktim dhe Zhvillim (BERZH). Sipas marrëveshjes, do të përmirësohet eficienca në 47 ndërtesa publike në kryeqytet.

Marrëveshja është nënshkruar nga kryetari, Përparim Rama, dhe nga presidentja e BERZH-it, Odile Renaund Basso, ka bërë të ditur Rama në rrjetin social Facebook.

Nga ky bashkëpunim në mes të Komunës së Prishtinës dhe BERZH-it do të perfitojnë ndërtesat, shkollat, çerdhet e qendrat familjare në kryeqytet.

Nënshkrimi i marrëvëshjes në mes të komunës së Prishtinës dhe BERZH

“Sot është një ditë e mirë, një ditë pozitive për Prishtinën. Sapo nënshkruam kontratën për një fond nga BERZH për përmirësimin e eficiencës të 47 ndërtesave publike në Komunën e Prishtinës për shkolla, çerdhe, qendra mjekësore familjare. Kjo ndihmon edhe në aspektin e mbrojtjes së ajrit të pastër për arsye se eficienca e nxehjes dhe ftohjes do të jetë më e mirë”, ka shkruar Rama.

Për implementimin e këtyre projekteve “Korniza e Qyteteve të Gjelbra – Eficienca e Energjisë në Ndërtesa Publike në Prishtinë” kap shumën e grantit prej 1 milion eurosh dhe, njëkohësisht, BERZH-i do të mobilizojë një grant teknik prej 315 mijë eurosh për implementimin e elementeve të caktuara të projektit.

Sipas të parit të kryeqytetit, Komuna e Prishtinës është tejet e përkushtuar për të shtyrë përpara projekte, të cilat janë në harmoni me ruajtjen e ambientit, zhvillimin e qëndrueshëm dhe promovimin e energjisë efiçiente, për të zvogëluar nivelin e ndotjes së ajrit në Prishtinë dhe më gjerë.

Shija e redaktorit

INTERVISTË me Marin Memën: Kemi nevojë të duam më shumë...

Cilki i dokumentarëve, 'Gjurmë Shqiptare' me autorin Marin Mema, në Top Channel Albania përfshin një audiencë të të gjitha moshave. Në 'Gjurmë Shqiptare' trajtohen tema...

Këngët për nder të gjeniut Andy Warhol

Data e 6-gushtit shënon lindjen e një pop artisti si Andrew Warhol, arti i tij i  mrekullueshëm dhe idetë revolucionare të Warhol ishin padyshim...

“Film n’park”, tradita që i rikthehet Prishtinës

Në zemrën e gjelbërt të kryeqytetit, në mesin e dritave, miqve dhe muzikës, është vendi ku “Film n’park” shënon një rikthim pas kufizimeve nga...

Më të lexuarat

RTS zviceran: Personi që paralajmëroi vrasjen e Dick Martyt, është...

Është zbuluar se kush ishte infromatori që tregoi se ka një planë për të vrarë Dick Marty-in. Sipas Programiit të RTS Mise au point  ai...

24 vjet dhe 10 muaj burgim për të akuzuarin i...

Gjykata Themelore në Prizren, të hënën e ka dënuar të akuzuarin Sylejman Ahmeti me 24 vjet e 10 muaj burgim për vrasje. Aktakuza e ngritur...

Komandanti i parë i KFOR-it: Në Veri ekziston një grup...

Komandanti i parë i KFOR-it, Erhard Buhler, në një intervistë për Albanian Post, ka thënë se në veri të vendit ekziston një grup multietnik...

Të fundit nga rubrika