Komuna e Ulqinit solidarizohet me viktimat e gjenocidit të Srebrenicës, i bashkangjitet thirrjes së Kariq për mbështetjen e Rezolutës së OKB-së

“Dita Ndërkombëtare e Reflektimit dhe Përkujtimit të Gjenocidit të Srebrenicës në 1995”, komuna e Ulqinit i bashkangjitet thirrjes së Kryetares së Sarajevës Benjamina Kariq për mbështetjen e Rezulotës së OKB-së

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari

Komuna e Ulqinit i bashkangjitet thirrjes se Kryetares së Sarajevës z. Benjamina  Kariq për mbështetjen e Rezulotës së OKB-së e cila mbetet të votohet në Asamblenë e Përgjithshme mbi “Ditën Ndërkombëtare e Reflektimit dhe Përkujtimit të Gjenocidit të Srebrenicës në 1995”.

“Ne si Komunë shembull i bashkëjetesës ndëretnike jemi të mendimit që krimet e së kaluerës nuk duhen harruar apo neglizhuar sepse nuk mund të kemi paqe stabile pa dhënë llogari mbi krimet e së shkuarës, kujtesa kolektive nuk mund të harrojë krimet ndaj të drejtave njerëzore të kësaj përmase por ndoshta mund të falë por gjithnjë duke vënë në drejtësi të gjithë ato të cilët kanë kryer vepra kundër njerëzimit,” thuhet në njoftimin e Komunës.

Komuna e Ulqinit solidarizohet me të gjithë viktimat e gjenocidit të Srebrenicës, familjarët e viktimave, të gjithë qytetarët e përkatësisë etnike boshnjake, shtetin e Bosnjës dhe Hervegovinës si dhe Komunën e Sarajevës.

“Ndjehemi të nderuar që mund të përkrahim një iniciativë të tillë e cila është një hap i madh drejt normalizimit të marrëdhënieve ndëretnike në Ballkan dhe paqes së shumëpritur,” thuhet në njoftim.

Shija e redaktorit

EURO DUELI – Nisja e aventurës futbollistike në TV Dukagjini

Sonte ka nisur emisioni “Euro Dueli” në TV Dukagjini, emision kushtuar Kampionatit Evropian. Analiza të detajuara, debate interesante, show, do t’i përcjellin shikuesit përgjatë një...

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Ditët e para të çlirimit, rrëfim nga ish-zyrtari për informim...

Për ditë me radhë në territorin e Maqedonisë, ushtarët e NATO-s stërviteshin për përballjen me forcat serbe në Kosovë. Më 10 qershor në Kumanovë, Serbia...

Të fundit nga rubrika