Krasniqi për nenin 6 të marrëveshjes: Sjell cikël të pafundmë të negociatave e kompromiseve

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi, ka thënë se neni 6 i planit evropian sjell kompromise të reja për Kosovën

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi, duke e komentuar nenin 6 të planit evropian

Neni 6 i planit evropian, sipas kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Memli Krasniqi, sjell negociata të pafundme e shumë kompromise të reja, të cilat nuk i nevojiten Kosovës.

Këto tema, të cilat, sipas tij, i sjell ky nen, kanë qenë duke u dialoguar që nga fillimi i dialogut teknik.

“Kjo çka sjell është një cikël të ri të pafundmë të negociatave, të kompromiseve, temave dhe diskutimeve që i kemi pasur prej që ka filluar dialogu teknik”, ka thënë ai gjatë intervistës në ‘Debat Plus‘ në RTV Dukagjini.

I pari i PDK-së tha po ashtu se edhe terminologjia e përdorur në marrëveshjen e propozuar nga BE është tejet problematike për shkak të dykuptimësisë gjuhësore.

“Terminologjia është problematike, krejt teksti vuan prej asaj që është lëngatë e përhershme e teksteve evropiane, ambiguitetit konstruktiv, dykuptimësisë, e cila e bën të lehtë të interpretohet secila palë si ka qejf, për t’ia mbushur mendjen atyre që i kanë mbështetës”, tha ai.

Problematike, sipas Krasniqit, është edhe që në vend të fjalës “finale” është përdorur termi “marrëveshje ligjërisht e obligueshme”.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika