Kryeziu: Qeveria nuk e ka për obligim zbatimin e vendimit të Gjykatës Kushtuese, por Komuna e Deçanit

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese ka thënë se, mos zbatimi i vendimeve të Gjykatës Kushtetuese do të këtë ndjekje penale në bazë të nenit 395 të kodit penal të Kosovës

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuse Kadri Kryeziu

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtuesese, Kadri Kryeziu ka sqaruar se çfarë është parimi i sigurisë juridike të Kushtetutës, ku sipas tij, Gjykata Kushtetuese nuk e ka zbatuar parimin e sigurisë juridike që nënkupton se aktgjykimet e Gjykatave apo edhe të Gjykatës Kushtetuese nuk zbatohen.

Gashi, ka konstatuar se Komuna e Deçanit e ka për obligimi në veçanti kryetarin e Deçanit, Bashkim Ramosaj me dikasteret e Komunës.

Ndërsa ai ka thënë se Qeveria nuk është e obliguar për zbatimin e tij.

“Neni 161 i Kushtetutës së Kosovës, detyrimisht i detyron autoritetet e larta të shtetit, personat zyrtar, dhe personat privat se vendimet e Gjykatës Kushtetuese duhet  të zbatohen”, ka thënë Kryeziu në Debat Plus në RTV Dukagjini.

Ndërsa ai ka shtuar se mos zbatimi i këtyre vendimeve ka efekte zinxhir në kodin penal të Kosovës.

“Neni 395 ku thotë se kjo është vepër penale Kundër Drejtësisë”, ka thënë Kryeziu.

Shija e redaktorit

Hapet Baza Ajrore e NATO-s në Kuçovë të Shqipërisë

Më 4 mars u hap zyrtarisht baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, një “investim i madh që do të shërbejë për përmirësimin dhe modernizimin...

Mogherini bëhet me nënshtetësi shqiptare

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka ofruar rektores së Kolegjit të Evropës, Federica Mogherini, nënshtetësinë shqiptare. Ai e ka falënderuar për këtë projekt të...

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Të fundit nga rubrika