Kurti: Kjo marrëveshje është njohje de facto

Kryeministri, Albin Kurti

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se kjo marrëveshje është një njohje de facto për republikën e Kosovës dhe jep një nivel të vetëmenaxhimit për serbët e Kosovës.

Por, ai më tej është ankuar që kjo marrëveshje nuk është duke u nënshkruar në mënyrë që të bëhet ligjërisht e obligueshme nga ana e Serbisë.

“Presidenti i Serbisë po i ik nënshkrimit të marrëveshjes. Kjo marrëveshje është njohje de fakto”, ka deklaruar Kurti.

Më tej, ai ka theksuar se ai beson që është një platformë e mirë për të ecur për përpara.

“Ne nuk hezitojmë, ne nuk frikësohem, dhe më datën 27 shkurt dhe senate më 18 mars, si kryeministër i Kosovës, unë kam qenë i gatshëm e i interesuar që të nënshkruaj”, ka deklaruar Kurti.

“Me qenë se si lider politik e kryeministër që udhëheq me ekzekutivin e Republikës së Kosovës, unë zotohem me nënshkrim as nuk hezitoj as nuk ik, por unë guxoj”, ka deklaruar Kurti.

Shija e redaktorit

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Ditët e para të çlirimit, rrëfim nga ish-zyrtari për informim...

Për ditë me radhë në territorin e Maqedonisë, ushtarët e NATO-s stërviteshin për përballjen me forcat serbe në Kosovë. Më 10 qershor në Kumanovë, Serbia...

Botim i ri edukativ – “Shprehi të mira, fëmijë të...

Në kuadër të lëndës me zgjedhje “Edukimi për shëndetin”, klasat e dyta, nga viti shkollor 2024/25, do të kenë në bankat shkollore librin "Shprehi...

Të fundit nga rubrika