Kuvendi mban seancë, do të diskutohet për punën njëvjeçare të Qeverisë

Në seancën e së premtes në Kuvendin e Kosovës do të diskutohet për punën e Qeverisë së Kosovës në vitin e parë të mandatit të saj

Kuvendi i Kosovës

Kuvendi i Kosovës, të premten e 13 majit, do të mbajë vazhdimin e seancës, ndërsa në rend dite është edhe debati parlamentar për punën e Qeverisë së Kosovës në vitin e parë të mandatit të saj.

Seanca do të fillojë në orën 11:00.

Si rendi i ditës në këtë seancë do të jenë pikat e papërfunduara nga seanca plenare, e mbajtur më 5 maj 2022.

Pjesë e rendit të ditës do të jetë edhe shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-056 për Mbrojtjen e Konkurrencës.

Ndër to, është edhe shqyrtimi i parë i Projektligjit nr.08/L-142 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficionit në lartësi të pagës minimale, procedurat e caktimit të pagës minimale dhe shkallët tatimore në të ardhurat personale vjetore.

Pastaj do të jetë shqyrtimi i parë i Projektligjit nr.08/L-143 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.08/L-066 mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2022.

Do të diskutohet edhe për emërimin e Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës, gjithashtu, edhe formimi i Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për një anëtar të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës, nga komuniteti shqiptar.

Ndërkaq si pjesë e kësaj seance do të jetë edhe debati parlamentar për punën e Qeverisë së Republikës së Kosovës në vitin e parë të mandatit të saj.

Shija e redaktorit

Komandanti i Gardës së Ajova-s bashkë me gjenerallejtënant Jashari shohin...

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, së bashku me komandantin e Gardës së Ajova-s, gjeneral major Stephen E. Osborn,...

Kreshnikët e Shalës së Bajgorës

Ulërima e 300 spartanëve dhe mbretit Lenoidhas, i trimërohet e me cinizëm i buzëqesh vdekjes, tash e 2500 vjet. Shaljanët, mund të kenë dëgjuar për...

FFK prezanton nesër përzgjedhësin e ri të Kosovës

Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) përmes një njoftimi zyrtar ka bërë të ditur se nesër (e shtunë) do të bëhet prezantimi i përzgjedhësit...

Të fundit nga rubrika