Lirohet në arrest shtëpiak pjesëtari i FSK-së që dyshohet se plagosi dy të rinj serbë

Gjykata Themelore në Ferizaj  ka vendosur që t’ia zëvendësojë masa e sigurisë ushtarit të FSK-së, Azem Kurtaj, nga masa e paraburgimit në arrest shtëpiak.

Kurtaj dyshohet se ka plagosur dy qytetarë serbë me 5 janar.

Ndërkaq, Kurtaj është deklaruar i pafajshëm.

“E kam kuptuar aktakuzën, gjithçka e kjartë. I kuptoj të drejtat e mia. Ndihem i pafajshëm, nuk e pranoj fajësinë për asnjërën vepër penale”, ka thënë Kurtaj.

Ndërkaq, avokati i të dëmtuarve ka kërkuar vazhdimin e masës së paraburgimit.

“Në aktakuzë është propozu që të vazhdohet masa e paraburgimit deri në përfundim të procedurës gjyqësore dhe konsideroj dhe fjalët e mbrojtësit te te akuzuarit jane te pasakta. Konsiderojmë se edhe me tutje egIsotjne kushtrt ligjore per masën e paraburgimit e para se gjithash per shkak te peshës se vepres penale dhe shqetesimit te madh te opinionit, te cilin e ka shkaktuar kjo veper. Jane plagosit dy djeme ku ne vlersojme se pershkrimi faktik ne aktakuze nuj i pershtatet kualifikimit te vepres”, ka thënë avokati.

Prokurori Fatos Ajvazi  ia lë ne dorë gjykates vendimin për lirim ose vazhdim të paraburgimit

“Tani jemi në një fazë të rastit qe prokurori ka përfunduar hetimet dhe i ka parashtruar aktakuzë të kësaj gjykate, ndaj të pandehurit dhe tani është seanca e dyte që caktohet për këtë cështje penale. Ne i lëmë në vlerësim gjykatës qe tu vlerësoj rrethanat, në mënyrë që të vendosë për vazhdimin apo ndërprerjen e paraburgimit”, ka shtuar ai.

Shija e redaktorit

Radio Dukagjini i’a qet “Pikën”

Radio Dukagjini po vjen me skemë të re programore. “Pikë”, është një ndër emisionet më të reja që do të filloj në kuadër të kësaj...

Më 30 mars në librarinë “Dukagjini” mbahet promovimi i librit...

Më 30 mars, e enjte, në orën 18:00, në librarinë “Dukagjini” do të mbahet promovimi i librit “Pse s'ma ka thënë njeri më parë”, i...

Kosova dhe Izraeli ndajnë pikët; “Dardanët” nisin mbarë kualifikimet për...

Kosova pati një paraqitje solide në ndeshjen e parë të Grupit I në kualifikimet për “Euro 2024”. Në një ndeshje me emocione, Kosova arriti të...

Të fundit nga rubrika