MASHT-i lanson kornizën për përfshirjen e nxënësve me nevoja të veçanta arsimore në shkollat e mesme të larta

Ministria e Arsimit ka njoftuar se kanë lansuar një program, me anë të të cilit do të rregullohej çështja e përfshirjes së fëmijëve me nevoja të veçanta arsimore në shkollat e mesme të larta. Sipas ministres Arbërie Nagavci, ky program do të shërbejë që ajo kategori e nxënësve të aftësohen për tregun e punës

Arberie Nagavci, Ministre e Arsimit

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka njoftuar se kanë lansuar kornizën e cila do t’u mundësojë fëmijëve me nevoja të veçanta përfshirjen në shkollat e mesme të larta.

Sipas saj, dokumenti është hartuar nga ekspertë vendorë dhe ndërkombëtarë të arsimit, dhe se, sipas saj, qëllimi i tyre është që të rritet numri i fëmijëve me nevoja të veçanta në nivele më të larta të shkollimit.

Grupi punues

“Ky është një bashkëpunim i rëndësishëm me partnerët tanë, Zyrën e Bashkimit Evropian dhe atë të Këshillit të Evropës, përmes projektit të përbashkët “Include”, sepse jam e sigurtë se ka gjithmonë vend dhe mundësi për të ofruar ndihmë edhe përtej të gjitha angazhimeve të Qeverisë dhe Ministrisë së Arsimit”, thuhet në postimin e Nagavcit në Facebook.

Tutje, e para e arsimit ka thënë se një dokument i tillë do t’u ndihmonte mësimdhënësve në Qendrat Burimore dhe asistentëve që merren me fëmijët me nevoja të veçanta, t’i njohin dhe t’i adresojnë nevojat e kësaj kategorie të fëmijëve.

Sipas saj, kjo do të mundësonte që ata të aftësohen për tregun e punës.

Shija e redaktorit

Intervistë | Rrëfimi i gazetarit Martin Çuni që u torturua...

Ishin vitet e regjimit serb në Kosovë, ato që rëndonin shpatullat e çdo shqiptari që vetëm kërkonte të jetonte i lirë në vendin e...

Forbes publikon renditjen e grave më të fuqishme në botë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, është shpallur gruaja më e fuqishme në botë për të dytin vit radhazi në renditjen vjetore...

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Të fundit nga rubrika