MASHT-i nënshkruan memorandum bashkëpunimi me YMCA-n për fuqizimin e rinisë

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci është takuar me drejtoreshën e Organizatës Joqeveritare ‘’YMCA’’, Dorina Davies dhe ka nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi në kuadër të fuqizimit të rinisë, mbrojtjes së të drejtave të tyre, pa dallim race a gjinie.

Sipas njoftimit të MASHT-it, përmes këtij bashkëpunimi pritet që të ofrohen platformë dhe infrastrukturë fizike me kushte shumë të mira për zhvillimin e aktiviteteve për të rejat dhe të rinjtë e Republikës së Kosovës.

”Do të përkrahim dhe promovojmë edukimin joformal, jashtëkurrikular në disa komuna të Kosovës e posaçërisht fuqizimin e ”Qendrës së Edukimit Joformal për Rini”, në fshatin Pjetërshan. Do të sjellim praktika të përparuara në edukimin joformal”, ka thënë Nagavci.

Ndër të tjerash, Nagavci thotë se do të inkurajojnë shfrytëzimin e ”Qendrës për edukim joformal”në fshatin Pjetërshan te të gjitha institucionet shkollore për aktivitete të edukimit joformal, duke marrë parasysh se kjo qendër ka për qëllim edhe punësimin, aftësimin dhe ngritjen e kapaciteve të të rinjëve.

Inicimi i projekteve të reja në sektorin e rinisë do të sjell vëmendje ndërkombëtare, andaj  MASHT-i janë të përkushtuar me qëllimin e fuqizimit të rinisë së Kosovës në çdo aspekt.

 

Shija e redaktorit

Intervistë | Rrëfimi i gazetarit Martin Çuni që u torturua...

Ishin vitet e regjimit serb në Kosovë, ato që rëndonin shpatullat e çdo shqiptari që vetëm kërkonte të jetonte i lirë në vendin e...

Forbes publikon renditjen e grave më të fuqishme në botë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, është shpallur gruaja më e fuqishme në botë për të dytin vit radhazi në renditjen vjetore...

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Të fundit nga rubrika