Ministria e Mbrojtjes shpall konkurs për rekrutimin e kadetëve të rinj

Ministria e Mbrojtjes së Kosovës ka shpallur konkurs për rekrutimin e kadetëve të rinj për vitin akademik 2023 – 2024 në qendrat universitare të FSK-së dhe institucioneve partnere. Sipas njoftimit, konkursi do të hapet nga data 1 qershor deri më 15 qershor 2023

Forca e Sigurisë së Kosovës

Ministria e Mbrojtjes së Kosovës ka bërë të ditur se është shpallur konkursi për rekrutimin e kadetëve për vitin akademik 2023 – 2024. Ky konkurs ofron mundësinë e studimit në qendrat universitare të FSK-së dhe institucioneve partnere.

Sipas njoftimit zyrtar, të gjithë të rinjtë dhe të rejat shtetas të Republikës së Kosovës, në grupmoshën 18-22 vjeç, kanë të drejtë të aplikojnë për t’u bërë pjesë në konkurs.

Formulari i aplikimit është i disponueshëm online në faqen zyrtare të rekrutimit. Aplikantët duhet të plotësojnë formularin dhe të bashkëngjisin të gjitha dokumentet e kërkuara.

Ky konkurs i rekrutimit për kadetë është i hapur për aplikim nga data 1 qershor 2023 deri më 15 qershor 2023.

Po ashtu, siç ka njoftuar Ministria e Mbrojtjes, Qendra për Studime Universitare e FSK-së ofron mundësinë e studimit në dy institucione të partnerëve. Së pari, Universiteti Amerikan në Kosovë ofron programe studimore, të cilat ndërthuren me fushën ushtarake. Së dyti, Akademia Ushtarake Tokësore dhe Akademia Ushtarake Mjekësore e Republikës së Turqisë janë gjithashtu opsione të disponueshme për studimin e interesuarve.

“Për më shumë informacione dhe pyetje shtesë, aplikantët mund të kontaktojnë në numrat: 038- 555584 2044 dhe 038- 555584 2045, nga ora 09:00 deri në 15:00, ose të dërgojnë email në adresën: [email protected].

Ky konkurs i rekrutimit të kadetëve është një mundësi e rëndësishme për të rinjtë e Kosovës që janë të interesuar për të ndjekur karrierën ushtarake dhe të fitojnë njohuri të specializuara në fushën e mbrojtjes.

Shija e redaktorit

Tenori Ramë Lahaj do të sjellë në Kosovë yjet e...

Festivali “RLIOF” në edicionin e tretë do të sjellë në Prishtinë yjet e operës botërore, këtë e ka bërë të ditur tenori me famë...

Ricky Martin dhe Enrique Iglesias do të performojnë në Tiranë

Këngëtarët e njohur, Ricky Martin dhe Enrique Iglesias, do të performojnë në Tiranë, këtë e ka bërë të ditur kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama. Enrique...

Osmani e dekoron shkrimtarin Ismail Kadare me urdhrin “Hasan Prishtina”

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani e ka dekoruar shkrimtarin Ismail Kadare me urdhrin “Hasan Prishtina”. Osmani ka thënë se me veprat shkrimtari Kadare...

Të fundit nga rubrika