Musa: Është kusht ligjor që i akuzuari ta kuptojë aktakuzën

Avokati Skender Musa ka qenë i ftuar në emisionin FIVE në RTV Dukagjini, për të diskutuar rreth çështjes së zgjerimit të aktakuzës ndaj krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK)

Skender Musa- Avokat

Avokati Skender Musa ka thënë se aktakuza gjithmonë duhet të jetë e plotë dhe jo e redaktuar sepse, përndryshe, është shkelje e të drejtave të të paraburgosurit , pasi kjo lë mundësi të paqarta, për këtë të fundit.

Musa ka shpjeguar se si kodet penale të Evropës janë zbatuar edhe në Ish- Jugosllavinë, ku sipas këtyre kodeve, i pandehuri duhet të pajiset me të gjitha shkresat e lëndës, para fillimit të procesit gjyqësor.

Sipas avokatit, kur i akuzuari deklarohet se nuk e ka kuptuar aktakuzën, Gjykata nuk mund të thirret se ka qenë deklarimi i plotë i të akuzuarit lidhur me aktakuzën, për shkak se ky është kusht ligjor.

“I akuzuari duhet ta kuptojë aktakuzën edhe nëse ky i fundit deklarohet se nuk është duke e kuptuar aktakuzën për shkak të redaktimit, atëherë gjykata duhet të ftojë prokurorinë e çështjes, që ta sqarojë aktakuzën, në mënyrë që, i pandehuri ta ketë të qartë dhe pastaj të deklarohet”, tha Musa.

Ai ka folur edhe për aktakuzën ndaj ish-presidentit të Kosovës, Hashimi Thaçi, ku ka thënë se është e vërtetë ajo çfarë ka thënë Thaçi, se aktakuza është e pakuptueshme pasi është e redaktuar.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika