Ndërtimi i shkollës në Kamenicë, Kurti: Roli dhe potenciali i arsimit janë të pakontestueshëm dhe faktorë vendimtarë për zhvillimin e vendit

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti

Në 58-vjetorin e vdekjes së shkrimtarit dhe veprimtarit të madh shqiptar, në komunën e Kamenicës është vënë gurthemeli për ndërtimin e një shkolle që do ta mbajë emrin e tij.

Në ceremoninë e fillimit të punimeve, mori pjesë edhe kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i cili bëri të ditur se në atë shkollë pritet ta vijojnë mësimin 379 nxënës.

“Projekti i kësaj Shkolle Fillore të Mesme të Ulët në Kamenicë, është ai i një shkolle moderne. Do të ketë sipërfaqe bruto prej 4.500 m2, me 20 klasë, pesë kabinete, një bibliotekë dhe mensë moderne për ngrënie e hapësira adekuate sportive. Pas disa viteve shkollimi në kushte të papërshtatshme, nxënësit e Kamenicës do ta kenë një shkollë që i plotëson kushtet për rritjen dhe zhvillimin e tyre”, tha ai.

Përveç simbolikës që lidhet me Fan Nolin , Kurti tha se edhe muaji mars e simbolizon hapjen e Mësonjëtores në Korçë, në vitin 1887.

“Këtë gurthemel po e vendosim në muajin mars. Marsi na kujton hapjen e Mësonjëtores në Korçë, në vitin 1887, që u kthye në shkollë arketip, emër shënjues për shkollat shqipe e për mësuesinë. Andaj, çdo mars, kujtojmë përpjekjet dhe sakrificat e mësueseve dhe mësuesve për mësimdhënien, për shkollat dhe sistemin arsimor”, tha Kurti.

Kurti u shpreh se roli dhe potenciali i arsimit janë të pakontestueshëm dhe faktorë vendimtarë për zhvillimin e vendit.

Sipas tij, kjo është arsyeja pse është rritur buxheti i arsimit për mbi 26% në dy vitet e fundit, dhe po ashtu vendimi për ta bërë falas arsimin e lartë.

Në fund, Kurti shprehi mirënjohje për mësimdhënësit, të cilët e dhanë jetën në luftën e fundit në Kosovë.

Shija e redaktorit

Radio Dukagjini i’a qet “Pikën”

Radio Dukagjini po vjen me skemë të re programore. “Pikë”, është një ndër emisionet më të reja që do të filloj në kuadër të kësaj...

Më 30 mars në librarinë “Dukagjini” mbahet promovimi i librit...

Më 30 mars, e enjte, në orën 18:00, në librarinë “Dukagjini” do të mbahet promovimi i librit “Pse s'ma ka thënë njeri më parë”, i...

Kosova dhe Izraeli ndajnë pikët; “Dardanët” nisin mbarë kualifikimet për...

Kosova pati një paraqitje solide në ndeshjen e parë të Grupit I në kualifikimet për “Euro 2024”. Në një ndeshje me emocione, Kosova arriti të...

Të fundit nga rubrika