Në Maqedoni kryhet intervenimi i parë për hiperhidrozën

Në Spitalin Klinik të Tetovës kryhet intervenimi i parë për djersitjet e tepërta (Hiperhidroza)

Kirurgët torakal pranë Spitalit Klinik në Tetovë, javën e kaluar për herë të parë përfunduan intervenimin e parë për hiperhidrozën. Ky intervenim është realizuar për t’i ndaluar djersitjet së tepërta te një paciente.

Sipas mjekëve, intervenimi ka ndodhur përmes metodës së prerjes me ndihmën e simpatektomisë minimale invazive.

“Kirurgët torakal specialist nga Spitali Klinik i Tetovës kryen intervenimin e parë të hiperhidrozës, që do të thotë djersitje e tepërt. Operimi është kryer me metodën e prerjes me ndihmën e simpatektomisë minimale invazive. Pacientja me hiperhidorza pas intervenimit nuk kishte simptoma të djersitjes dhe u kthye në jetën normale”, kanë informuar nga Spitali Klinik i Tetovës, raporton “Koha.mk”.

Ilustrim

Spitali Klinik i Tetovës përmes rrjetit social Facebook, ka falënderuar mjekët që përkrahën dhe dhanë këshilla se si të realizohet një operacion i tillë.

“Falënderojmë Prof Dr. Firas Abu Akar për vizitën, përkrahjen dhe këshillat profesionale. Gjithashtu e falënderojmë Prof Dr. Diego Gonzalez Rivas për edukimin në Spanjë para disa muajve, për këtë metodë të re”.

Mënyra më e re e intervenimit paraqet procedurë të ndryshme kirurgjike, nga praktika e tanishme në pjesën e sistemit nervor me qëllim të ndalojë djersitjen e tepërt.

Shija e redaktorit

Hapet Baza Ajrore e NATO-s në Kuçovë të Shqipërisë

Më 4 mars u hap zyrtarisht baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, një “investim i madh që do të shërbejë për përmirësimin dhe modernizimin...

Mogherini bëhet me nënshtetësi shqiptare

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka ofruar rektores së Kolegjit të Evropës, Federica Mogherini, nënshtetësinë shqiptare. Ai e ka falënderuar për këtë projekt të...

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Të fundit nga rubrika